“Doğalgaza geçiş aşamasında birçok sorun beraberinde gelecek”
“Doğalgaz İç Tesisatı Mühendis Yetkilendirme” konulu kursta konuşan Peri, önümüzdeki yıllarda kullanıma geçilmesi planlanan doğalgazın kullanımında ve uygulamasında sorunların yaşanmaması için üyelerine periyodik aralıklarla kurslar ve bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini söyledi.
Yeterli teknik personel istihdamı gerçekleştirilmelidir
“İran'dan gelen doğalgazın 2005’te ilimize ulaştırılacağı belirtilmektedir. İlgili tüm kurum ve kuruluşların hazırlıklı olması ve hazırlıksız yakalanmaması gerekmektedir” diyen Peri, “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeteri kadar teknik personel bulundurmalı ve teknik personelin bu konudaki gerekli eğitimleri sağlanmalıdır. İlimizin kentsel gaz ihtiyacının belirlenmesi için gerekli ön çalışmalar yapılmalıdır. Kentsel gaz dağıtım şebekesinin hazırlıkları yapılmalıdır. İmar yönetmeliklerinde gerek merkezi ısıtma, gerekse de ferdi ısıtmaya yönelik güvenliği sağlayıcı gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Kentle ilgili imar yerleşik bilgilerini sayısal ortama taşınmalıdır” dedi.
“Halkın doğalgaz kullanımına yönelik bilinçlendirilmesi gerekir”
Doğalgaz kullanımı konusunda halkın da bilinçlendirilmesinin gerektiğine dikkat çeken Peri, “Doğalgaz ve kullanımı konusunda halkımızın bilinçlendirilmesi için broşür, afiş, kitapçık gibi tanıtıcı yayınlar hazırlanmalı, radyo ve televizyon programları yapılmalıdır. İlimiz sanayisinde gaz ihtiyacının belirlenmesinde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne destek olunmalıdır. İlimiz ekonomisi ve sanayisine canlılık getirmesi, ilimizin hava ve çevre kirliliğinin önlemesi, ısınma ve enerjide kullanım kolaylığı sağlanması ve diğer yakıtlara göre ekonomik olması gibi olumlu avantajı ile ilimize gelecek olan doğalgaz, hazırlıksız gelirse, geçiş aşamasında birçok sorunu da beraberinde getirecektir. Vatandaşların, sanayicilerin, kurum ve kuruluşların doğalgaza hazırlıksız yakalanmaması için bir an önce gerekli çalışmalara başlanması ve hazırlıklar yapılması gerekir” şeklinde açıklama yaptı