ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokak çocukları rehabilite edilmeli

Sokak çocukları rehabilite edilmeli
YAYINLAMA: 13 Haziran 2024 / 12.01
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2024 / 12.01

GASEK, 40-50 dönüm arsa arıyor

Gaziantep Sağlık, Eğitim, Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı Başkanı Ali İhsan Sofuoğlu, sokak çocukları için sağlık hizmeti verebilecek bir merkez kurulması gerektiğini söyledi.

Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, sokak çocuklarının rehabilite edilebilmesi için "Çocuk Köyü" projesini hayata geçirmeye çalıştıklarını ve bunun için 40-50 dönümlük arsa arayışını sürdürdüklerini ifade etti.

Sorunun vahametinin farkına 1997 yılında vardık

Sokak çocukları sorununun Gaziantep ve göç alan diğer büyük kentler için çok büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Sofuoğlu, "Biz, bu sorunun vahametinin farkına 1997 yılında vardık. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak İlk Adım Evi ve Güven Evi'ni kurup çalışmalara başladık. 2002 yılında da vakıf çatısı altında birleştik. Şimdi, sokak çocukları konusunda daha etkin çalışmalar yapmak için sağlık hizmeti de verebilecek büyük bir merkez kurmak için girişimlerde bulunuyoruz" diye konuştu.

Sokak çocuklarının önemli bir kısmı madde bağımlısı

Sofuoğlu, Gaziantep'te sokakta yaşayan ve çalışan kayıtlı çocuk sayısının 2 bin 300 olduğunu, kayıtlı olmayanlar düşünüldüğü zaman bu sayının daha da arttığına işaret ederek, şunları söyledi: "Sokak çocuklarının önemli bir kısmının da madde bağımlısı olduğu düşünülürse, bu çocukların rehabilitasyonunun ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmış olur. Yani, sadece bu çocuklara barınma, beslenme ve eğitim hizmeti vererek, soruna köklü bir çözüm bulunması mümkün olamıyor. Sokak çocuklarının topluma kazandırılması için rehabilite edilmesi bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor.

Toplumun güvenliğini yakından ilgilendiren bir sorun

Bu önemli konuda yapılacak çalışmalar, devletin kontrolü altında yapılmalı. Sadece, belirli kurum ve kuruluşların çalışmaları ile bu soruna çözüm bulunması mümkün değildir. Toplumun güvenliğini de yakından ilgilendiren bu sorun, İstanbul'da, cep telefonu alınıp trenden atılan gencin ölümünden sonra daha fazla gündeme gelmeye başladı. Bu olaydan sonra Milli Eğitim, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları bir araya gelip bir komisyon kurdular ve sokak çocukları konusunda ortak çalışma yapmaya başladılar."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *