Çağdaşlaşmak ve gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkmak için nitelikli iş gücünün artması gerektiğini belirten Vali Lütfullah Bilgin, “Nitelikli iş gücü ve nitelikli üretim için gelişmiş insan faktörü çok önemlidir. Bir ülkede yetişmiş iş gücü ne kadar fazla olursa, üretimin kalitesi de o kadar artar” dedi.
Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi 2003-2004 yıl sonu sergisinin açılışında konuşan Bilgin, “Genç kızların ve kadınların kurs süresince edindikleri bilgi ve becerilerin bir hobi olarak kalmaması, paraya dönüşmesi gerektiğini ümit ediyoruz. Bu tür kuruluşların insanların emeğinin paraya dönüşmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.
Emek paraya dönüşebilmeli
El işleri ve mefruşatın yanı sıra sanayide istihdam edilmek üzere de kursiyer yetiştirilmesinin bir gereklilik olduğunu vurgulayan Bilgin, “Sadece bu dallarda değil, organizedeki sanayicilerimizin ya da örnek sanayideki iş adamlarımızın talep ettikleri iş kollarında istihdam edilecek, sanayideki üretime katkı sunacak dallarda da kurs açmak istiyoruz. Bu kurslara katılan kişiler, elde ettikleri becerilerle üretime katkıda bulunurken, üreticiler ve sanayiciler daha kaliteli işçi bularak üretimlerini artırsın. Diğer taraftan işsiz olan vatandaşlarımıza iş bulma imkanı doğsun istiyoruz” diye konuştu.
40 dalda 176 kurs açıldı
40 dalda 176 kurs açıldığını ve bu kurslarda 3 bin 840 kursiyer yetiştirildiğini belirten Şahinbey Kaymakamı Haluk Tunçsu, “40 dalda 176 kurs açtık. 176 kursta 3 bin 840 kursiyer yetiştirdik. Yalnız bu rakam yeterli değil. Gelecek yıllarda bu rakam 5 bine çıkmalı” dedi.
Halıcılık öğrenenlere istihdam yaratılıyor
Tunçsu, kursların sadece kentlerde değil köylerde de devam ettiğini, halıcılık konusunda 4 köyde 80 kursiyer yetiştirip bunlara istihdam olanağı yarattıklarını söyledi. Tunçsu, Sayacılar Odası ile işbirliği yaparak çantacılık konusunda gençleri yetiştirmek amacıyla kurs açacaklarını da sözlerine ekledi.
Toplumun geleceği verilen eğitimle ilgili
Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak ise toplumun çağdaşlaşmasının topluma verilen eğitimle ilgili olduğunu ifade ederken, eğitimin kalitesinin yükseltilmesi ve içinin doldurulması gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından dönem başından itibaren büyük bir özen ve gayretle hazırlanan el işleri, katılımcıların beğenisine sunuldu. Serginin açılışını Vali Bilgin’in eşi Sezgi Bilgin ve diğer kadın davetliler birlikte gerçekleştirdi.