Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 61. yıl dönümü muhteşem törenlerle kutlandı. Bu yıl geçen yıllara oranla daha bilinçli, düzenli ve değişik bir şekilde kutlama törenleri yapıldı. 61. yıl önce Gaziantep'te bir tek sanatkar bulunmaz, tüm sanatları Ermeniler yaparken, bugün sanayi alanında yurda öncülük ettiğimiz sanatkârlarımız tarafından gözler önüne serildi.
Sanayici ve sanatkarlarımız tarafından hazırlanan canlı tablolarla şehrimizde 500 elektrikçinin bulunduğu, 2000 kilim tezgahı, 1500 halı makinasıyla çalışıldığı, bir gıda firması tarafından yurt dışına 5 milyon 250 bin dolarlık ihracat yapıldığı, çimento fabrikasının yılda 523 bin ton üretimle yurda 37 milyon, 260 bin dolar girdisi sağlandığı gözler önüne serildi. Ahşap işleri sanatkarlarıyla avcıların hazırladığı canlı tablolar hayranlıkla takip edildi. Kasacılar da sanat eserlerini sergilediler.
Törenler Belediye Başkanının nikah salonunda tebrikleri kabulüyle başladı. Daha sonra Atatürk Anıtındaki meşale atletler tarafından Şehit Şahinbey, Karayılan ve Özdemir Beyin mezarları başında yakılarak getirilen meşaleyle Başkan Ertuğ'un ateşlemesi, çelenklerin konulup, saygı duruşunda bulunulup İstiklâl Marşı'nın söylenmesiyle devam etti.
Vali Fikret Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati İkizoğlu ve Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ halkın ve törene katılan grupların bayramlarını kutladı. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ Kurtuluş Savaşımızı dile getiren veciz bir konuşma yaptı. Konuşmanın tam metnini Şehitler Harmanı Gaziantep başlığıyla verdik. Öğrenciler şiirler okudu. Geçit töreni büyük bir heyecan yarattı. Özellikle okullar tarafından hazırlanan canlı tablolar takdirle izlendi. Tek kelimeyle, bu yıl kutlanan Kurtuluş Bayramımız her yönüyle muhteşem oldu.