İlgililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre ilimizde 35 bin dönümlük tarla bir yıl sonra dikilmek üzere nadasa bırakılıyor. Bu durum ise tarım alanında büyük kayıplara yol açıyor, daha az ürün alınmasına neden oluyor.
İlgililer Gaziantep'e yıllık olarak 400 kilogramın üzerinde yağış düşmesi halinde tarlaların nadasa bırakılmasının günah olacağını, buralara hayvan yemi, nohut ve mercimeğin ikinci ürün olarak ekilebileceğini, daha çok ürün alınarak çiftçinin yüzünün güleceğini vurguladılar.
İkinci üründen sonra toprağın yeniden zenginleşeceğini belirten uzmanlar, kışın ekilecek olan tahıldan çok daha iyi verim alınacağını, bundan da çiftçinin büyük gübre tasarrufu sağlayacağını söylediler. Bu yıl ilk olarak deneme için 7300 hektar arazinin bu tür deneme alanına alınacağını belirten ilgililer başarılı sonuç alınması halinde gelecek yıllarda tüm çiftçilerin eğitilerek bu yola sevk edileceğini bildirdiler. Bu yıl denenmesine başlanacak olan toprağın zenginleştirilmesi ve ikinci ürün çalışmaları için çiftçilere dönüm başına 1500 lira tohumluk kredisi ile gübre verilecek.