Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümü son sınıf öğrencileri şehrimizde geniş bir inceleme yaptılar
Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü son sınıf öğrencileri dğal bitkileri ve hayvanları incelemek üzere bir haftalık inceleme yapıyorlar.
Bu inceleme Botanikçi, Doç. Dr. Atabay Düzenli, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Beyazarslan (Zoolog), Botanikçi Araştırma Görevlisi Necattin Türkmen ve Uzman Herborist Ayşe Everest'in denetiminde sürdürülmektedir.
Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'ı içeren programda Gaziantep'te doğal Antep fıstığı, pistacia vera bitki cinsinin kültüre alınma çalışmaları Gaziantep Zirai Araştırma Enstitüsü denetiminde yapılmaktadır. Bu çalışmadan bu grup gerekli notları aldılar.
Gezi, doğal tıbbi bitkiler yazarımız, Botanik Araştırmacısı İlhan Arslanyürek refakatin de yapıldı. İlhan Arslanyürek'le beraber tıbbi bitkilerle ilgili yapılacak bitki toplamaları ve özellikle kırsal kesimde bu bitkilerden deva arayıp bulduk diyenlerle görüşülerek konunun daha bilimsel olmasında botanik açısından yaklaşımda bulunulmaya çalışılacaktır.
Fen Fakültesinden gelen grup, bölgemizde Avrupa bitki bilimcisi ünlü botanikçi P.H. DAVİS'in gezmiş olduğu bölgelerden Nafak ve Oğuzeli Mezarlığının üst kısmındaki dağlardan bitki örnekleri topladılar. Bu örneklerin neler olduğu teşhis edildikten sonra yazarımız İlhan Arslanyürek'in kendi köşesinde yayınlanacaktır.
Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencileri Gaziantep’teki araştırmalarını tamamlayıp çarşamba günü Şanlıurfa'ya hareket ettiler. Şanlıurfa'da yakın bir gelecekte sular altında kalacak, nesli tükenecek doğal bitkiler incelenerek erozyon ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi edinilecek. Grup Adıyaman yöresinde bitki toplayacak ve Kahramanmaraş'a geçip Antep fıstığı (Pistacia) ve diğer cinslerden oluşan popülasyonları tetkik ederek Adana'ya dönecektir.