Devletin yılda 6.5 milyar lira zarar ettiği söyleniyor. Hayvan ihracatının açılmasından bu yana sorunları da birlikte geldi. Hayvan ihracatı sorunlarının çözümlenmesi için ilgililer gerekli tedbirleri aldı, ihraç edilecek hayvanın tartılması için KÜSKET yakınında tartım yeri yapıldı, ihraç edilecek hayvanların kesinlikle şehir içine sokulması ve tartılması yasaklandı.
Bazı vatandaşlar ihraç edilecek canlı hayvanın kilo kaybının önlenmesi ve çeşitli oyunların yapılmaması için tartı işlerinin gümrük kapılarında yapılmasını öneriyor Aynı kaynaklar veteriner memurlarının da devamlı gümrük kapılarında bulunması dolayısıyla büyük sorunların kolaylıkla çözümlenmiş olacağını vurguluyorlar. Bunun içinde büyük masrafa gerek olmadığı, tartı araçlarının gümrük çıkış kapılarına nakilleriyle bu işin kolayca çözümleneceği ifade ediliyor. İlgililerin konu üzerinde hassasiyetle durması gerektiği bildiriliyor.
Öte yandan bazı vatandaşlar şu soruyu soruyor: Gaziantep'te piyasada canlı koyunun kilosu 240-280 lira arasında satılıyor. Halbuki ihraç kurlarına göre aynı hayvan kilosu 400 lira üzerinden ihraç ediliyor. Canlı hayvan ihracatçılarının çoğu komisyonculuk yaptığına göre aradaki kilo başına 120 lira ne oluyor? Kimin kesesine giriyor? Bu konunun da ilgililer tarafından incelenmesi ve kamuya bilgi verilmesi isteniyor. Eğer ihracatçı vatandaş 120 liranın da vergisini ödüyor ve bu para yurtta kalıyorsa sevindirici haber açıklanmalıdır. Arapların kesesine giriyorsa gerekli yasal işlem yapılmalıdır. Vatandaşlar bu kanalla Türkiye'nin yılda en az 6,5 milyar lira kaybedeceğini vurguluyor.