35-40 liraya toptan alınan salatalığın kilosu seyyar satıcılarda 60, bakkallarda 70-80 lira
Üretici ve köylünün korunması için köylü pazarlarının niçin açılmadığı soruluyor
Vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarının pahalılığından yakınıyorlar. Yüzde yüz kazancın hangi iş kolunda olduğunu belirterek, Belediye ve il yetkililerinin soruna niçin çözüm getirmediğini soruyorlar. Devletin üretici ve köylüyü korumak için çaba sarf ettiği şu günler de Gaziantep'te bu iş için ortam hazır olduğu halde üreticinin doğrudan ürettiğini satacağı Köylü Pazarlarının neden kurulmadığı şikayet konusu yapılıyor.
Yaptığımız incelemede toptan olarak domatesin en fazla kilosunun 120-130 lira arasında satıldığını belirledik. Halbuki domatesin kilosu seyyar satıcıda da 200, bakkallarda ise 225 - 250 lira arasında satılıyor. Salatalığın kilosu 35 liradan toptan kalkıyor. Salatalık da seyyar satıcıda 60 lira, döküntüsü 50 liraya satılıyor. Bakkallarda ise 70-80 lira.
Halk soruyor: Hangi meslek dalında yüzde yüz ve daha fazla kâr sağlanıyor. Bunun bir ölçüsü birimi yok mu? Etiket denetimleri niçin yapılmıyor? Etiket denetimleri sırasında bakkal ve seyyar satıcının elindeki fişin tarihine bakılıyor mu? Birkaç gün önce pahalı alınan fişlerle daha ucuza alınan sebze ve meyvenin satıldığı söyleniyor.