Antep Emek ve Demokrasi Platformu, yüzde 28 oranındaki zammı kabul etmeyerek iş bırakmaları sonucunda işten atılan Migros depo işçilerinin yanında olduklarını açıkladılar. Platform adına açıklama yapan Av. Sevgül Özdemir, ‘’Türkiye’nin dört bir yanında Migros Depolarında çalışan binlerce işçi, sefalet ücretine, güvencesiz çalışmaya, vergi yüküne karşı ayağa kalktı. Günlerce direndi, kazanımlar elde etti. Bugün işten atılan işçilerin işe dönmesi için DGD-SEN öncülüğünde devam eden direniş; yalnız ücret mücadelesi değil, insanca bir yaşam mücadelesi’’ dedi.
İşçilerin haklı taleplerini bastırmak için her türlü pervasızlık uygulanıyor
İşçilerin haklı taleplerini bastırmak için her türlü pervasızlığın uygulandığını kaydeden Özdemir, ‘’İşçileri işten atıyor, sendika seçme hakkının önüne geçmek için işçilerin işkolunu değiştiriyor. Direnişin başından beri direnişe öncülük eden DGD-SEN’i devre dışı bırakmaya çalışıyor. Migros patronu Tuncay Özilhan’ın evinin önüne giderek işten atmaları protesto etmek isteyen onlarca işçi yaka paça gözaltına alınıyor, Özilhan’ın evinin bulunduğu ilçe genelinde OHAL uygulamaları devreye sokuluyor’’ açıklamasını yaptı.
Migros’u boykot etmeye devam edeceğiz
‘Migros Depo işçilerinin direnişinin talepleri insanca çalışma koşulları isteyen, insanca çalışmak isteyen milyonlarca işçinin talebi’ diyen Özdemir, ‘’Direnişe öncülük eden DGD-SEN muhatap alınsın, işten atılan işçiler derhal işe alınsın, işçiler üzerindeki baskılar, işçi eyleminde devreye sokulan eylem ve etkinlik yasağı uygulamaları son bulsun. Migros Depo işçisi yalnız değil. Migros Depo işçilerinin talepleri tamamen karşılanana kadar biz de Antep’teki Emek ve Demokrasi güçleri olarak Migros Depo işçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz. İşçilerin talepleri doğrultusunda Migros’u boykot etmeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.
Tepki işçi sınıfının mücadele tarihine şanlı bir direniş olarak geçti
Migros’un, yıllarca taşeron sistemiyle işçileri güvencesizliğe mahkum ettiğini kaydeden Özdemir, ‘’İşçilere düşük ücret dayattı. İşçilerin banka promosyonlarını ödemedi ve vergi yükünü işçilerin sırtına yükledi. İşçilerin yıllardır altında ezildiği bu ağır çalışma koşullarına karşı biriktirdiği tepki açığa çıktı ve işçi sınıfının mücadele tarihine şanlı bir direniş olarak geçti’’ ifadelerini kullandı.
Özdemir, ‘’AKP döneminde artarak süren, Mehmet Şimşek’in Orta Vadeli Programıyla zirveye tırmanan işçi düşmanı politikalarla, güvencesiz, esnek, kölece çalışma koşulları kalıcı hale getirilmeye çalışılıyor. İşçilerin örgütlü mücadelesinin önüne geçmek için grev yasakları devreye sokuluyor, sendikal baskı uygulanıyor. Migros depo işçileri, Türkiye’deki milyonlarca emekçinin sürüklendiği sefalet düzenine karşı direndi’’ diye konuştu. Haber Merkezi
YAYINLAMA: 11 Şubat 2026 / 19.13
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2026 / 19.13
İlginizi Çekebilir
Türkiye hukuk devleti değil, siyasi operasyon var
#Güncel / 11 Şubat 2026
Düşük ücret, güvencesiz çalışma, ağır iş yüküne karşı mücadele
#Güncel / 11 Şubat 2026
Bayazhan’a silahlı saldırı
#Güncel / 11 Şubat 2026
Zengin ve yoksulun eşit oranda vergi ödediği adaletsiz sistemle daha da yoksullaşıyoruz
#Güncel / 10 Şubat 2026
Sağlık alanında yaşanan sorunlar çözülmedi
#Güncel / 10 Şubat 2026
Sıfır atık, yalnızca çevresel değil; ekonomik ve toplumsal boyutları olan bir dönüşüm süreci
#Güncel / 10 Şubat 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
