Hürriyet’in nezih olmayan karikatürü!..

YAYINLAMA: 01 Haziran 2014 / 20.00 | GÜNCELLEME: 01 Haziran 2014 / 20.00

Hükümet Meclis’teki torba kanununa, SGK alacaklarına yönelik geniş kapsamlı bir ödeme kolaylığı getiren madde eklemeye hazırlanıyor.

SGK’ya ve belki Maliye’ye olan borçlarından dolayı iş yapamaz hale gelen esnaf ve özellikle KOBİ’lere kolaylık sağlayacak bu yasanın çıkmasını bekleyen iş dünyası huzursuz bir beklenti halinde!

Bu kurumlara borçları olanların banka hesaplarına e-haciz uygulanıyor, ihalelere giremiyorlar, bankadan her türlü krediyi alamıyorlar ve her gün muhatap oldukları bürokraside çeşitli engellerle karşılaştıkları için iş hayatından bıkma noktasındalar.

 

Hürriyet Gazetesi çizeri Faruk Kutlu, dün SGK haberini yazan Hacer Boyacıoğlu veya ekonomi editöründen istek almış olmalı ki bu saçma karikatürü çizmiş!

Faruk Kutlu, bir çizer olarak iş dünyasını tanımayabilir, şirketlerin neden bu ödemeleri yapamadığını bilmeyebili,r ama ekonomi sayfasının editörü bilmek zorunda, çünkü bu işi yapıyor.

 

Türkiye’nin en büyük gazetesinin ekonomi sayfasında böyle nezih olmayan bir karikatürün yayınlanması ülke gerçekleri ile bağdaşmıyor. Hürriyet’in ekonomi sayfaları, alacakları reklamlara zemin hazırlamak için hemen her gün iş dünyasından seçtikleri müthiş başarılı işadamlarına methiye dizeceklerine asıl bu konularla ilgilenseler, iş dünyası neden SGK’ya bu kadar borçlu, neden bu paralar ödenmiyor!..

Bunların içinde kötü niyetliler de olabilir ama, gerçekten ödeme güçlüğünden dolayı borçlananların oranı yüzde yüze yakındır.

Hürriyet bu gibi haberlerle igili yorumlarında daha dikkatli olmak zorundadır.

Aksi halde, “Boğazda rakıyla demlenenler; halkın, iş dünyasının sorunlarına ancak bu kadar vakıf olabilirler!..” eleştirisine muhatap olur!

 

Hürriyet, sektörün en büyüğü ise bu lafta kalmamalı! Çirkin karikatür yayınlayacağına sorunun nedenini araştırmalı, büyük gazeteye yakışan budur.

 

 


Şam değil, antepfıstığı…

 

Bugün sözü Hürriyet Gazetesi’nden açtık, devam edelim.

Hürriyet’in dış haberler servisi, İspanya’daki Rovira Virgili Üniversitesi bilim insanlarının yaptıkları bir araştırmada antepfıstığının diyabet düşmanı olduğunu kanıtladıklarını yazıyor.

Çok güzel bir haber.

Ama bizim antepfıstığının adını haberde ‘şamfıstığı’ diye yazmışlar!

Pes doğrusu! Hürriyet Gazetesi, belki bin kez antepfıstığını haber yaptı, hatta bu ürünümüzün ismini tescil ettirirken en büyük desteği de Hürriyet Gazetesi verdi.

Türkiye’de ‘şamfıstığı’ diyen pek kalmadı ama haberi yazanlar Suriyeli ise mazur görebiliriz…

 

 


Trabzonspor daha ne yapmalı?..

 

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu Fenerbahçeliler sert ve kaba buluyorlar.

Sebebi, lafı hiç dolandırmadan, imalarda bulunmadan, kıvırmadan, direkt ve net ifade ettiği için!..

Hacıosmanoğlu diyor ki;

Fenerbahçe Başkanı şike yaptığı iddiası ile yargılandı ve mahkum oldu. Yargıtay da onayladı. UEFA da Fenerbahçe’yi şike nedeniyle Şampiyonlar Ligi’ne kabul etmedi. Türkiye’yi Trabzon temsil etti. Bütün bunlar oldu mu, oldu! O halde, Federasyonneden kupamızı vermiyor? Ben, Trabzonspor’un yararlarını savunacağım diye aday oldum ve başkan seçildim. Şimdi hak arıyorum. Verin kupamızı…

 

Haksız mı?

Mahkeme Aziz Yıldırım’ı suçsuz bulsaydı, hak yerini bulmuş olacaktı! Ama suçlu bulunca, Yargıtay da onaylayınca, haksızlık oldu, öyle mi?

O kupa Trabzonspor’un hakkı, o camia futbolu taparcasına seven büyük bir camia, verin kupasını, ayıp oluyor…

 

 


Kültüre yatırım gelişmişliğin ifadesidir…

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Besni’de 15 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek olan Adıyaman Üniversitesi’ne bağlı Mimarlık Fakültesi’nin temeli bizim Bakan Başkan’ınımızın da bulunduğu törende atıldı.

Erdemoğlu, babalarının Besni’ye olan sevdasını her fırsatta eğitime yatırım yaparak yadediyor, ruhunu şad ediyor.

 

Ancak bu kez beni daha çok memnun eden, İbrahim Erdemoğlu’nun, Besni’ye beşbin kişilik açık hava tiyatrosu yaptıracak olması.

Geçmişte varlıklı insanlar hep ibadethane yapımına bağışta bulunurmuş. Cami, Kilise, Sinangog gibi…

Daha sonra gelişen toplumlarda bu bağışların hepsi  eğitime kaymış.

Şimdi, gelişmiş toplumlarda ise bağışlar hep kültürle, sanatla ilgili alana yapılıyor.

 

İbrahim Erdemoğlu, babasının doğduğu, gelişen ilçemiz Besni’de eğitime yatırım yaparken, gelişmişliğin emaresi kültüre de yatırım yaparak iş hayatındaki başarısını, tecrübesini ve vizyonunu yaptığı hayır yatırımlarında da belli ediyor.

 

 

Hürriyet’in nezih olmayan karikatürü!..