Derin Devlet
Bizim ‘Derin Devlet’imiz var da, Amerika’nın yok mu?
Onların daha da derin devleti var!
Değişmeyen temel prensip şu:
Amerika’nın hedefleri vardır. Başkanlar, yönetimler değişir, ama Amerika’nın hedefleri değişmez!
Trump ve derin devlet, yönetiminin başından beri ölümcül bir mücadele içinde.
Trump, Afganistan'dan çıkmak istedi, oysa derin devlet böyle bir harekete karşı çıktı.
Trump, Amerika’nın Suriye’deki rolünü IŞİD’i yenmeye odaklanmış olarak görürken, derin devlet Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı devirmeye devam etmek istedi.
Trump, Ukrayna’daki olayların Amerika’yı Rusya’yla doğrudan karşı karşıya getirmesine izin vermekten çekinirken, derin devlet Ukrayna’yı ne pahasına olursa olsun Rusya’nın etki alanından çıkarmak istiyor.
Trump, Çin'le aleyhte olan ticari dengeleri yeniden ele alıp, ABD’nin menfaatlerini korumak isterken biraz ileri gitti! İş restleşmeye gidiyordu ki derin devlet tacizler karşısında “serbest ticaret” dedi ve nokta koydu!
Bu konular Amerika'da tartışmaya açık mı? Yoksa derin devlet böyle tartışmaları bastırır mı?
Amerika’da bürokrasi aklınızın alamayacağı kadar güçlü. Hiç şüpheniz olmasın, yukarıda oynanan tiyatro, gerçekler derinde oynanıyor!
Avrupa Birliği’nden ayrılığı (Brexit) yılan hikayesine dönen İngiltere 12 Aralık’ta erken genel seçime gidiyor. Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin bu seçimlerde nasıl bir performans göstereceği merakla bekleniyor. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’nin iktidara gelmesinden en çok korkanlar ise ülkenin zengin kesimi. Sebep ise zenginlerin ödediği vergilerin yükseltilmesi ihtimali.
Corbyn her fırsatta sosyal adalet mesajı veriyor. Son olarak, “İngiltere’de 150 milyarder varken 14 milyon insan yoksulluk çekiyor. Adil bir toplumda milyarderler olmamalı, yoksulluk olmamalı” şeklinde yaptığı sosyal medya paylaşımı ülkedeki aşırı zengin kesimlerin uykusunu kaçırdı.
İngiltere’nin süper zenginleri İşçi Partisi’nin iktidara gelmesi durumunda kendilerine yönelik yeni yüksek vergiler getireceğinden endişe ediyor.
Sorunları bizim sorunlarımızdan farkı yok! Ama korkarım erken seçimleri iktidardaki Jonhson’un Muhafakar Partisi kazanacak!
Anketler doğruyu söylüyor!..
Ada Araştırma Şirketi 21-28 Ekim 2019 tarihleri arasında 26 il genelinde gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Bin 700 kişi ile yapılan kapsamlı araştırmada, Türkiye’nin gündemine ve seçimlere ilişkin dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.
Ben size yalnız muhalefetin durumunu yansıtmak istiyorum!
CHP, yüzde 21,3, HDP yüzde 9,2, İyi Parti yüzde 7,5 ve Saadet Partisi yüzde 2,3.
Muhalefet toplam yüzde 40.3.
Yani, bu kadar olay, enflasyon, vergiler, işsizlik... Hepsi palavra! Değişen bir şey yok.
Erken bir seçim olsa, aynı düzenin devam edeceğini tahmin ediyorum.
Ortalık karıştı!
Ayşe Arman, Hürriyet’ten istifa etmiş. 1.4 milyon ‘tık’ olan ünlü bir gazeteci.
Yazarlar ‘Serbest Medya’ya geçip kendi blog’larını açıyorlar.
Koç Vakfı, Amerika’ya yalnız serbest medya’daki yazarları davet etmiş.
Artık bütün ünlü kurumlar yurt içi ve dışındaki eylemleri için serbest medya’dan gazetecileri davet ediyormuş.
Ortalık çok karıştı. Resmen bir ‘Devrim’ yaşanıyor.