ANASAYFA arrow right Siyaset

Ankara'daki bombalı saldırıya dünyadan tepkiler

Ankara'daki bombalı saldırıya dünyadan tepkiler
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Ankara'daki bombalı saldırının ardından aralarında Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler, NATO
Ankara'daki bombalı saldırının ardından aralarında Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler, NATO ve ABD'nin de olduğu çok sayıda ülkeden siyasetçi kınama mesajı yayınladı.
Ekoya büyük ver
Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen bombalı saldırıya dünyadan da tepki geldi

AB: Zor zamanlarında Türkiye ile birlikteyiz

Saldırının ardından ilk açıklamayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yapmıştı.
Putin’in ardından Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler, NATO, AGİT, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Kanada, İsrail, Suudi Arabistan, Mısır ve İran’dan da tepki geldi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan kınama
BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, saldırı sonucu onlarca kişinin öldüğü ya da yaralandığı bilgilerinin geldiğini belirterek kurbanların yakınlarına taziyelerini sundu.
Saldırıyı kınayan Ban, BM'nin bu zor dönemde Türkiye halkı ve hükümetine olan desteğini ve dayanışmasını sürdüreceğini ifade etti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri:
Saldırı hepimize yapılmıştır
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, saldırısı sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan taziye mesajında bulundu. Jagland, "Bu terörist saldırılar Avrupa değerlerimize, hepimize yapılmıştır. Türkiye'ye taziyelerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri: Türkiye ile dayanışma içindeyiz
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Ankara'nın merkezindeki bir otobüs durağına dönük bu akşamki terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Bu tür hunharca saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, Türkiye ile dayanışma içinde ve terörün her türlüsüyle mücadelede kararlı" şeklinde açıklama yaptı.

AB: Zor zamanlarında Türkiye ile birlikteyiz
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn’ın saldırının ardından yaptığı açıklamada, saldırı kınanarak “Bu şiddetten zarar görenlerin yanındayız” dendi.
AGİT Genel Sekreteri Zannier saldırıyı kınadı
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Lamberto Zannier, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ankara'daki terörist saldırıdan dolayı şok oldum. Tüm Türk halkına başsağlığı diliyorum" dedi.

ABD'den kınama
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada "ABD, birçok masum insanın hayatını kaybetmesine ve birçoğunun da yaralanmasına sebep olan Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor" ifadelerine yer verdi.

İngiliz Başbakanı
Cameron: Dehşete düştüm
İngiltere Başbakanı David Cameron, başkentte yaşanan patlamanın ardından resmi Twitter hesabından, "Ankara ve Fildişi Sahilleri'nde yaşanan kahredici terör saldırılarından ötürü dehşete düştüm. Düşüncelerim, olaylardan etkilenenlerle birliktedir" yazdı.

Fransa: Türkiye'nin yanındayız
ransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Ankara'nın merkezini sarsan ve çok sayıda ölüme sebep olan alçak saldırı sonrası Türk halkıyla derin bir dayanışma içindedir. Fransa, terörizmle mücadelede Türkiye'nin yanındadır" ifadelerini kullandı.
Fransa Başbakanı Manuel Valls da Twitter'daki hesabından yayımladığı mesajda, "Fransa, Ankara'da düzenlenen alçak saldırıyı kınamaktadır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yakınlarının yanındayız" açıklamasında bulundu.

Kanada: Müttefikimiz
Türkiye’nin yanındayız

Kanada Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Kanada, Ankara'da meydana gelen son ve anlamsız saldırı karşısında dehşete kapılmıştır. Tüm duygularımızla, dostumuz ve müttefikimiz olan Türkiye'nin yanındayız" denildi.

Netanyahu'dan kınama
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun basın ofisinden yapılan açıklamada saldırı kınanarak “İsrail, Türk halkının terörizme karşı olan savaşında yanında olduğunu belirtmekte ve uluslararası topluma teröre karşı savaşta birleşme çağrısı yapmaktadır" ifadelerine yer verildi.
Suudi Arabistan
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, şiddetle kınadığı saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti.
Mısır
Mısır da Ankara'da meydana gelen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'ın, bu zor gününde Türk halkının yanında yer aldığı" dendi, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifa dileğinde bulunuldu.
İran
İran Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari'nin mesajında, "Ankara'daki terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri, Türk halkı ve devletinin acılarını paylaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *