ANASAYFA arrow right Siyaset

Barış Bloku: “AYM'ye Başvur 110 Vekilden Biri Ol”çağrısı yaptı

Barış Bloku: “AYM'ye Başvur 110 Vekilden Biri Ol”çağrısı yaptı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Barış Bloku, dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair anayasa değişikliğine hayır diyen milletvekillerine AYM'ye başvurma
Barış Bloku, dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair anayasa değişikliğine hayır diyen milletvekillerine AYM'ye başvurma çağrısı yaptı

Barış Bloku, dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair anayasa değişikliğine hayır diyen milletvekillerine seslendi:
“Anayasa Mahkemesi’ne başvurun. Bunun için gerekli imzayı veren 110 milletvekilinden biri olun.”
Hakkında fezleke olan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair anayasa değişikliğinin Meclis’te kabul edilmesinin ardından Anayasa Mahkemesi’ne başvuru gündemde.
Anayasa Mahkemesi'ne toplu başvuru için 110 vekilin imzası gerekiyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) CHP milletvekillerine dokunulmazlıklarla ilgili anayasa teklifi değişikliği kanununu Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için imza vermesi çağrısı yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP’li vekiller dün (26 Mayıs) değişikliğin iptali için AYM’ye ayrı ayrı başvurdu.
“Savaş değil barış' diyen 110 vekilden biri ol"
Barış Bloku yayınladığı açıklamada milletvekillerine Barış umutlarının dinamitlenmesine izin verme; ‘savaş değil barış’ diyen 110 vekilden biri ol!” dedi.
“Vekillik görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışan, temsil ettikleri milyonlarca seçmenin barış ve demokrasi taleplerini mecliste seslendiren başta HDP ve CHP milletvekilleri olmak üzere her türlü karşıt sesi susturmayı amaçlayan bu hukuksuzluk, anayasanın bir parçası haline getirildi.
“Hayır’ diyen vekillere sesleniyoruz:
“Tüm baskılara rağmen demokrasinin barışın ve vicdanınızın sesini dinleyerek hayır oyu kullandınız. Şimdi bir adım daha atma zamanı.
“Kürt sorununun Meclis çatısı altında çözülme yolunun kapatılmasına; barış zemininin yok edilmesine izin vermeyin.
“Onlarca milletvekilinin cezaevine yollanmasına, TBMM’nin Saray’a bağlı işlevsiz bir kuruma dönüşmesine seyirci kalmayın.
“Açıkça anayasaya, temel hak ve özgürlüklere aykırı olan bu hukuksuzluğun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurun. Bunun için gerekli imzayı veren 110 milletvekilinden biri olun.
“Kendi belirlediği bir başbakana bile tahammül edemeyen, yargıya doğrudan direktif vermekte hiç sakınca görmeyen, anayasayı açıkça ve devamlı olarak çiğneyen Saray’ın mutlak iktidar arzusuna yol vermeyin.
"Tek adam diktası, savaş, ölüm, kin, nefret değil; çoğulculuk, özgürlük, demokrasi ve her şeyden önce BARIŞ istiyoruz!”
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *