ANASAYFA arrow right Siyaset

Davutoğlu: En kötüsüne hazırlıklı olmalıyız

Davutoğlu: En kötüsüne hazırlıklı olmalıyız
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.37
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.37
Başbakan Davutoğlu, Rusya’yla ekonomik anlaşmalarla ilgili, “Karşılıklı taahhütler
Maalesef ülkeyi bunlar yönetiyor!!!
Başbakan Davutoğlu, Rusya’yla ekonomik anlaşmalarla ilgili, “Karşılıklı taahhütler var. Ama en kötü ihtimale de hazırlıklı olmamız lazım” dedi. Davutoğlu, HaberTürk'te katıldığı televizyon programında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi, Türkiye-Rusya ilişkileri ile gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması konularında soruları yanıtladı.
Davutoğlu, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili, “sorumlunun delilleri yok etmeye çalışan örgüt olduğunu” söyledi: “Burada hiçbir şey bizim tarafımızdan gizli kalmaz ama bir şeyler açıklanamayacaksa bunun sorumlusu devlet değil, başsavcıya roket atan, oraya giden olay yeri inceleme ekibine bombayla saldıran, ateş altında tutup oradaki delilleri yok etmeye çalışan terör örgütüdür.”
Rusya’yla doğalgaz anlaşması
Türkiye-Rusya ilişkilerine dair “hemen alınacak bazı tedbirler olduğunu” belirten Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

“Öncelikle zarar gören ihracatçılarımızın, turizmcilerimizin ve Türk ekonomisinin bundan etkilenmemesi için neler yapacağımız, kısa vadede alacağımız telafi edici tedbirleri yakında kamuoyuyla paylaşacağım.”
“Gerek ithalat ve ihracat dengeleri, gerek Türk yatırımlarının Rusya'daki faaliyetleri, gerekse enerji alanında bir zarar söz konusu olacaksa bu karşılıklı yapılacak bir zarardır.”
“Enerjide ben Rusya’nın böyle bir yola (doğalgazı kesme), tevessül edeceğini düşünmüyorum" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çünkü çok ciddi karşılıklı angajmanlar, uluslararası hukuktan kaynaklanan karşılıklı haklarımız, taahhütlerimiz var. Yani bu bir bavul ticareti değil, ‘dur’ dediğinde duracak olan. Karşılıklı taahhütler var. Ama en kötü ihtimale de hazırlıklı olmamız lazım.”
“Türk-Rus ilişkileri bu kadar kolay kopacak ilişkiler değil. Karşılıklı ihtiyaç içinde olduğumuz ilişkilerdir.”
Anayasa değişikliği

Davutoğlu yeni Anayasayla ilgili de şunları söyledi: “Biz tek başına anayasa değiştirecek güce sahip değiliz. Sahip olsaydık da etik ve siyasi olarak herkesin kanaatinin o anayasaya yansımasını düşünürdüm.”
“Hükümet programını Meclisimize sunduk, şimdi kamuoyumuza çıkıp 'Şu, şu vaatleri şu ay içinde, şu yasaları şu ayda çıkarmayı arzu ediyoruz' diye kendimi de hükümetimizi de bağlayan bir deklarasyonda bulunacağım.”
Tutuklu gazeteciler
Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, Ahmet Şık ve Nedim Şener örneğine benzeyip benzemediğinin sorulması üzerine Davutoğlu, tam olarak benzemediğini söyledi, “Yargı reformuna kesinlikle ihtiyaç var” dedi.
“O yayınların arka planında, MİT tırları operasyonu, Türkiye'ye dönük olarak bir algı ve ciddi bir komplodur. Can Dündar bunları yayınlayarak, bu komplonun sonra tekrar hayata geçirme suretiyle devlet sırlarını ifşa etmiştir ve o bağlamda bir eylemde bulunmuştur. Benim kanaatim, hakim başka türlü değerlendirebilir.”

“Bütün bu süreçte yargı var olan, meri hukuk çerçevesinde bir yargılama gerekmekle birlikte ben bu yargılamanın tutuksuz olmasını daha doğru buluyorum.”
“MİT TIR’ları operasyonu dolayısıyla bütün ülkeler Suriye rejimine yüklenirken Suriye Dışişleri Bakanı dönüp bana, 'Sizin gazetelerinize yansıyan haberlere göre teröristleri siz destekliyorsunuz' dedi. Suriye Dışişleri Bakanının eline bu doneyi veren hain çete, o zaman, şimdiki ifade ile ilgili olarak söylemiyorum, şeref madalyasından bahsedemez.” (AS)bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *