ANASAYFA arrow right Siyaset

Kızılay'da hayatını kaybedenlerin hikayeleri

Kızılay'da hayatını kaybedenlerin hikayeleri
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Ankara Kızılay'daki saldırıda hayatını kaybedenler... Onlar hepimizin çocukları
Ankara Kızılay'daki saldırıda hayatını kaybedenler... Onlar hepimizin çocukları

Ankara’da Kızılay’da yaşanan bombalı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti. Anadolu Ajansı, Adli Tıp Kurumu’nda bulunan 35 kişiden 24'ünün cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildiğini duyurdu.Hayatını kaybedenlerle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken kurumların ve yakınların paylaşımlarına ve haberlerde yer alan bilgilere göre hayatını kaybedenler ve hikayeleri şöyle:

Berkay Baş
Berkay Baş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisiyi.

Destina Peri Parlak
16 yaşındaki Destina Peri Parlak Ayrancı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisiydi. Saldırıdan önce sosyal medyada paylaşılan fotoğrafında bir kafede görülüyordu.
Elvin Buğra Arslan
ANKA Enstitüsü, Elvin Buğra Arslan'ın hayatını kaybettiğini duyurduğu başsağlığı mesajında "Lanetli terör saldırısında Enstitümüzün pırıl pırıl gencini, kıvırcığımızı, Elvin Buğra ARSLAN'ımızı yitirdik" dedi.
Enstitü sitesinde yer alan bilgilere göre Elvin Buğra Arslan 23 Kasım 1996'da Ankara'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Ankara'da lise eğitimini ise Gazi Çiftliği Lisesi'nde tamamladı 2014 yılında Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde lisans eğitimine başladı. Bir yıl yabancı dil eğitimi aldıktan sonra, şu an eğitimin birinci yılına devam etmekteydi. Ortaokul yıllarında aldığı müzik eğitimiyle lise yıllarında amatör olarak müzikle ilgilenmeye başladı. Önce Fenerbahçe SK alt yapısında basketbol, sonrasında Gençlerbirliği SK altyapısında futbol oynadı. Felsefe, tarih ve mitolojiyle ilgilenerek bu alanlarda birçok araştırmada bulundu.
Mehmet YurtMehmet Yurtsever, CHP Keçiören eski ilçe başkanıydı. CHP'nin bir etkinliğine katıldıktan sonra, Kızılay'dan Balgat'taki evine gitmek üzere Güvenpark'taki dolmuş durağına gelmişti.

Kemal Bulutsever
Kemal Bulut, Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un babasıydı.Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'yle Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynadığı maç öncesi takımı kamp yaptığı otelde ziyaret etmiş ve daha sonra karşılaşmayı da tribünden takip etmişti.

Zeynep Başak Gülsoy ve
Nüsrettin Can Çalkınsın
Zeynep Başak Gülsoy ve Nüsrettin Can Çalkınsın hukuk fakültesi öğrencileriydi, sevgililerdi. Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs bekliyordu.
Nüsrettin Can Çalkınsın, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1.sınıf öğrencisiydi. Nüsrettin Can Çalkınsın'ın cenazesi 15 Mart 2016 tarihinde (yarın) Hacı Bayram Camisinde kılınacak öğle namazına müteakiben Karşıyaka Mezarlığında defnedilecek.
Feyza AcısFeyza Acısu Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf Öğrencisiydi. Cenazesi 14 Mart 2016 tarihinde (bugün) öğle namazına müteakiben Karşıyaka Mezarlığında defnedilecek.

Mehmet Emre Çakar
Lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar, patlama sırasında Balgat’taki evine gitmek üzere otobüs bekliyordu.
Karaciğer hastası olan Çakar’a önümüzdeki günlerde babasından karaciğer nakli yapılacaktı.

Elif Gizem Akkaya
Giresunlu olan üniversite öğrencisi Elif Gizem Akkaya, ailesiyle birlikte Ankara’da yaşıyordu.
Akkaya'nın cenazesi bugün Giresun'a götürülerek Keşap ilçesinde toprağa verilecek. bianet

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *