ANASAYFA arrow right Siyaset

Kurtulmuş: Parti kapatmanın, dokunulmazlıkları kaldırmanın faydası yok

Kurtulmuş: Parti kapatmanın, dokunulmazlıkları kaldırmanın faydası yok
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.40
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve Kürt illerinde devam eden operasyonlar hakkında konuştu.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
Kurtulmuş, “Kimse terörü desteklesinler diye kimseye oy vermedi” dedi.
Kurtulmuş, ayrıca güvenlik güçlerinin “terör örgütü mensupları” ile sivil vatandaşları birbirinden ayırmak için azami gayret sarf ettiğini söyledi.
Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:
“HDP'liler azami gayret sarfetmeli”
“Kimse terörü desteklesinler diye kimseye oy vermedi. Terör örgütüne arka çıksınlar diye kimseye oy vermedi.
“Kimseye demokratik yolların dışında bir siyasi mücadele yolu arasınlar ve bu yol üzerinden siyaset geliştirsinler diye oy vermedi.

"Parti kapatmanın siyasete en ufak bir faydası olmadığını gördük. Aynı şekilde dokunulmazlıkların kaldırılmasında çok bir sonuç olmadığına şahitlik ettik.
“Dolayısıyla öncelikli olarak büyük sorumluluk HDP'nin üzerine düşüyor. HDP'de siyaset yapanlar, barışın diliyle konuşmaya, Türkiye’de demokratik kurum ve kuralların işletilmesine azami gayret sarfetmeye dikkat etmelidirler."
“Sivilleri ayırıyoruz”
“Güvenlik kuvvetlerimiz terör örgütü mensuplarıyla sivil vatandaşları birbirinden ayırt edecek azami bir titizlik içerisinde hareket ediyor.
“Bizim terörle mücadeledeki kararlılığımız ne kadar açıksa bu terörden sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi niyetimiz de o kadar açık ve berraktır.

“Terörle mücadele içerisinde bir kısım belki maksadını aşan davranışlar olabilir. Bunlarla ilgili olarak kamuoyuna şunu söylüyoruz; herkes rahat olsun. Herhangi bir yanlışlık yapılmışsa bu mutlaka ortaya çıkarılır ve ilgililerden de hesap sorulur.
“Geçmişte Silopi’de bir terörist cesedinin yerde çekilerek sürüklenmesi olayına karışan dört emniyet görevlisinin açığa alındığını biliyorsunuz.”
Açığa almayla ilgili muamma
Başbakan Ahmet Davutoğlu 12 Ekim’de, Şırnak'ta öldürülen Hacı Lokman Birlik’i zırhlı araç arkasında sokaklarda sürüklediği belirlenen iki polisin görevden alındığını açıklamıştı.
Ancak Cumhuriyet'ten Selin Görgüner'in haberine göre, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, 19 Aralık 2015’te, Hacı Lokma Birlik'in cenazesinin "akrep" adı verilen aracın arkasına bağlayarak sürükleyen polislerin meslekten atıldığını açıklayan Davutoğlu'nun ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Görevden uzaklaştırıldığı söylenen iki polisin sadece kamerayla çekim yaptığı için görevden uzaklaştırıldığı iletildi" demişti. (EKN)
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *