ANASAYFA arrow right Siyaset

Medvedev: Kara Operasyonu Uzun Süreli Savaşa Dönüşür

Medvedev: Kara Operasyonu Uzun Süreli Savaşa Dönüşür
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.40
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, ABD’nin açıkladığı gibi kapsamlı bir kara operasyonunun
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, ABD’nin açıkladığı gibi kapsamlı bir kara operasyonunun, uzun süreli savaşa dönüşeceğini söyledi, “Suriye'de Beşar Esad dışında hiçbir meşru temsilci yok” dedi.
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, bölge ülkeleri tarafından Suriye'ye karşı girişilecek bir kara operasyonunun, uzun sürecek topyekûn bir savaşa dönüşeceğini söyledi.
Euronews'e konuşan Medvedev, "Bu konuya daha önce de değinmiştim ve bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Kimse yeni savaşa ilgi duymuyor. Kara operasyonu ise kapsamlı, uzun bir savaş anlamına gelir. Bu algıdan hareket etmek gerekir" dedi.

Medvedev, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, barış planının başarısız olması halinde çatışmaya daha fazla ülkenin karışabileceği yolundaki açıklamasının sorulması üzerine şunları söyledi:
“Kerry'nin açıklamalarını okudum. 'Diğer koalisyon ortaklarımızla kara harekatı başlatmaya hazırız' demiş. Eğer uzun süreli savaş istiyor ise kara harekatı da başlatabilir, her şey de. Ancak kimseyi korkutmaya gerek yok.”
“Dışişleri Bakanı Lavrov ile hangi şekilde görüşme yapmışlar ise o şekilde anlaşmaya gitmek gerekli. Yoksa, 'Her şey senaryoya uygun gitmezse diğer Arap ülkeleriyle birlikte kara harekatı düzenleriz' demek gerekmez.”
“Ben bir daha tekrarlıyorum, kimse yeni bir savaş istemiyor. Ancak kara harekatı, uzun süreli savaş demek. Bunu anlamak gerekir.”
“Tek meşru temsilci Beşar Esad”
Rusya'nın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın şahsını değil, Suriye devletiyle dostça ilişkileri desteklediğini vurgulayan Medvedev, "Beğenseniz de beğenmeseniz de hali hazırda Suriye'de Beşar Esad dışında hiçbir meşru temsilci yok" ifadelerini kullandı.
Suriye liderinin bu yapının içinden koparılması durumunda kaosun başlayacağını söyleyen Medvedev, "Bunu daha önce diğer Arap ülkelerinde gördük" diye konuştu.
“Türkiye, NATO’yu Zor Duruma Düşürdü”
Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Türkiye'nin Rus uçağını vurarak NATO'yu zor bir duruma soktuğunu, birçok şeyin NATO yönetiminin diğer ülkelerle çatışmaları kışkırtan üyeleri etkileme kararına bağlı olduğunu belirtti.
Medvedev, Time dergisine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bu tür bir olay Sovyet zamanında gerçekleşseydi büyük ihtimalle ciddi bir kriz çıkardı. Ciddi bir savaş olmasa bile kesinlikle cevap niteliğinde ateş açılırdı ve böyle devam ederdi. Şimdi sadece farklı kararlar alındı.
Rusya'nın bu konuda tavrı kesinlikle barışçıl. Uçağın birkaç saniyeliğine uçtuğunu düşünsek bile uçak Suriye sınırlarında vuruldu, bunun açık bir provokasyon olmasına rağmen Rusya buna askeri anlamda hiçbir tepki vermedi. “
Medvedev, birçok şeyin NATO yönetiminin diğer ülkelerle çatışmaları kızıştıran NATO üyeleri üzerinde etki kurma konusundaki kararlılığına bağlı olduğunun altını çizdi, “Bu NATO'nun disipliniyle ilgili" dedi.
Medvedev, Rusya'nın Suriye'de “sonsuza kadar kalmak” gibi bir planının olmadığını da ekledi:
“Suriye'de, ulusal çıkarlarımız ve Esad'ın isteği çerçevesinde sınırlı ve somut bir görev gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle Rus silahlı güçlerinin Suriye'deki varlığının ölçeğini o (Esad) değil Rus yetkililer belirleyecek.” (AS)
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *