ANASAYFA arrow right Siyaset

Ne bekliyordunuz acaba?...

Ne bekliyordunuz acaba?...
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
AB Bakanı: Vizesiz seyahat hakkına dair umutlar azaldı
AB Bakanı: Vizesiz seyahat hakkına dair umutlar azaldı
Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz parlamentonun şartlar yerine getirilmeden vize serbestisini ele almasının sözkonusu olmayacağını, Türkiye'nin AB Bakanı Bozkır da terörle mücadele yasasının değişmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Strasbourg'a vize muafiyeti konusunda açıklamalar yaptı.
NTV’ye verdiği mülakatta terörle mücadele yasasının Avrupa standartlarında olduğunu iddia etti ve değiştirilmesi istenen terör tanımı için "Terör tanımının tartışılması mümkün değil" dedi.
Bozkır BBC'ye de konuştu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizesiz seyahat hakkı elde etmesine dair umutlarının 'giderek azaldığını' söyledi.

"Üzerinde çalışırız, yeni gelişmelerden, yeni süreçlerden konuşuruz ama Türkiye'de 450'den fazla güvenlik gücünün PKK terörü tarafından şehit edildiği ve beş ya da altıdan fazla intihar saldırısının düzenlediği, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bu şartlarda, terörle mücadele yasasının değişmesi kesinlikle mümkün değildir. Üstelik yasamızın Avrupa standartlarıyla uyumlu olduğunu düşünüyoruz."
Schulz: Türkiye değişiklikleri yapamaz

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz Türkiye’ye Haziran ayında vize serbestisi sağlanmasına dair yaptığı açıklamada, şartlar yerine getirilmeden parlamentonun konuyu ele almasının sözkonusu olmayacağını belirtti.
Deutschlandfunk radyosundaki mülakatında Schulz, Türkiye’nin istenilen değişiklikleri henüz ele almadığını hatırlatan Schulz bu nedenle kendisinin konuyu komisyona havale etmediğini de söyledi.
”Ben Türkiye’nin bunu yapabileceğini göremiyorum.”
"Anlaşma basitçe iptal edilemez
Türkiye’nin vize serbestisi için gerekli 72 şartın beşini yerine getirmediğini, bunların arasında terör yasası ve kişisel bilgiler konusundaki düzenlemelerin de olduğunu anlatan AP Başkanı, ekim ayında onayın çıkması için Türkiye’nin şimdiden parlamentoda konuyu ele almaya başlaması gerektiğini de söyledi.

Schulz anlaşmazlık durumunda Türkiye’nin Avrupa’ya sığınmacıların gitmesine izin vereceğini düşünmediğini de söyledi. İki taraf arasında kapsamlı bir anlaşma yapıldığını ve bunun basitçe iptal edilemeyeceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Şeref Belgesi Töreni’nde AB'nin söz verdiği 3 Milyar Euro'nun ödenmesini istediği konuşmasında "Vize meselesinde müsterih olun, AB vize serbestisini getirir diyorum ben. 72 kriter öne sürüldü, yoktu bunlar, nereden çıktı" diye sormuştu.
Brok: Ekime kalır
Avrupa Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok da haziran ayı için hedeflenen vize muafiyetinin ekime kalabileceğini söyledi.
Brok, Alman ZDF kanalında yaptığı açıklamada, vize muafiyeti konusunda yaşanan uzlaşmazlığın AB ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasına etki etmesini beklemediğini ifade etti. Brok "Uzlaşamayacağımızı düşünmüyorum" dedi.
Maiziere: Erdoğan niyetli değil
Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de "Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kriterleri yerine getirmeye istekli değil" demiş ve kriterlerin yerine gelmemesi halinde vize muafiyetinin de mümkün olmayacağını söylemişti. (YY)bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *