ANASAYFA arrow right Siyaset

Putin: Uçak, yasadışı petrol sevkiyatı için vuruldu

Putin: Uçak, yasadışı petrol sevkiyatı için vuruldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.37
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.37
Rusya Devlet Başkanı Putin, “Rusya uçağının, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı petrol
Rusya Devlet Başkanı Putin, “Rusya uçağının, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı petrol sevkiyatını güven altına almak için vurulduğunu” söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “İspat edildiği anda ben bu makamda durmam” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Paris'teki İklim Zirvesi'nde yine Türkiye’nin düşürdüğü Rusya savaş uçağıyla ilgili konuştu, uçağın vurulma sebebinin Türkmenler olmadığını söyledi.
Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmediğini söyledi.
Sputnik’in haberine göre, Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağı konusunun, Paris'te yaptığı neredeyse tüm görüşmelerde ele alındığını belirten Putin şunları söyledi:
“Yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundum. Tüm mevkidaşlarım beni dikkatle dinledi ve çoğu, en azından Türkiye'yi tehdit etmeyen bir Rus uçağını vurmanın tamamen lüzumsuz olduğu konusunda benimle hemfikir.”

“Türkmenler bahane”
Putin, “Rusya uçağının, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı petrol sevkiyatını güven altına almak için vurulduğunu” söyledi.
“Uçağımızı vurma kararının, bu petrolün tankerlere doldurmak üzere limanlara sevkiyat yollarının güvenliğini sağlama isteğine dayandığını düşünmek için nedenimiz var. Türkmenler bahane.”
Putin, Rusya'nın “teröre karşı mücadele için geniş koalisyona hazır olup olmadığı” sorusunu, “Biz her zaman bundan yanaydık. Ancak birileri ani hedefleri için terör örgütlerinin bir kısmını kullandığı sürece bu mümkün değil” diye yanıtladı.

“Polis korudu, topraklarımıza geldiler”
Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler için üzgün olduğunu belirten eden Putin, “Sanırım hepimiz çok üzüldük. Ben şahsen çok üzgünüm, çünkü şahsen ben bu ilişkilerin kurulması için uzun bir süre içinde çok şey yaptım. Ancak uzun zaman önce çıkan ve Türk ortaklarımızla diyalog içinde çözmeye çalıştığımız sorunlar var” dedi.
“Kuzey Kafkasya dahil, Rusya'nın bazı bölgelerinde elinde silahla bize karşı savaşan, savaşmaya çalışan terör örgütleri üyelerinin Türkiye'de boy gösterdiğine uzun zamandır dikkat çekmeye çalışıyoruz.
Türkiye'den, bu uygulamaya son vermesini istedik. Buna rağmen, onların Türkiye'de bulunduğunu, gizli servisler ve polis tarafından korunan bölgelerde yaşadığını, sonra karşılıklı vize muafiyetinden yararlanarak yine topraklarımıza geldiğini gözlemliyoruz. Biz de onlarla mücadele etmeye devam ediyoruz.”

Erdoğan: Ben bu makamda durmam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'te gazetecilerin Rusya'yla ilgili sorularını yanıtlarken, Putin’in Türkiye ile ilgili sözlerine de cevap verdi.
Erdoğan, Putin'in petrol ticareti iddiasına ilişkin, “Böyle bir şey ispat edildiği anda ben bu makamda durmam ama sayın Putin'e diyorum, sen o makamda durur musun?” dedi.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Erdoğan şunları söyledi:
“Yasal yollarla nereden petrol alıyoruz, nereden doğalgaz alıyoruz bunların hepsi bellidir. Terör örgütleriyle bu tür alışverişi yapacak kadar haysiyetsiz değiliz. Bunu da herkesin bilmesi lazım.”
“Türkiye, bir kabile devleti değildir.” (AS)bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *