ANASAYFA arrow right Siyaset

“Şehitlerimizi küçümseyen ucubelerini sustur”

“Şehitlerimizi küçümseyen ucubelerini sustur”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.12
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.12
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılma eylemini şiddetle kınadıklarını belirterek, “Başbakan’a bir çağrım olacak; şehitlerimizi küçümseyen, milletvekili arkadaşımız için ‘oh olsun’ diyen ucubelerini susturmasını istiyorum” dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, iç ve dış güvenlik ciddi tehdit altındayken, en son tatil yapması gereken yerin TBMM olduğunu söyledi. TBMM’yi kapalı tutmanın, halk iradesine saygısızlık olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “TBMM yan gelip yatanların oturduğu yer değildir, çalışılacak bir yerdir. Bu toplantı çağrısını demokrasisi normal işleyen bir ülkede iktidar partisi yapar. Ama bizde iktidar partisi parlamentoda hesap vermekten, bilgi vermekten korktuğu içindir ki, CHP tarihi misyonuna uygun olarak TBMM’yi toplantıya çağırmıştır” dedi.
-“TBMM'Yİ TOPLAMAYI TERÖR PROPAGANDASI OLARAK GÖRENLERİ MİLLETİN VİCDANINA HAVALE EDİYORUM”-
TBMM’nin milletin iradesi ve toplumsal ortak aklın mekânı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin TBMM’yi bilgilendirmesinin, muhalefet partilerinin görüşlerini almasının, Meclis’in iradesine başvurmasının esas olduğunu kaydetti. TBMM'yi toplantıya çağırmanın “Fuzuli bir iş, zaman işgali” olarak değerlendirilmesinin millet iradesine saygısızlık olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Kendilerini ve ülkeyi bataklığa sürüklediler. Kendilerini ve ülkeyi bataklığa sürükleyen bir ortamda sesini çıkarması gereken, konuşması gereken tek yer TBMM’dir. TBMM'yi toplamayı terör örgütü propagandası olarak gören zihniyeti de milletin vicdanına havale ediyorum. Türkiye'de üç çeşit parti var: ana muhalefet partisi yani CHP, ana muhalefet partisine muhalefet eden iktidar partisi, ana muhalefet partisine muhalefet eden muhalefet partisi. Sağlıklı çalışan bir demokraside muhalefet partilerinin, muhalefet partisini eleştirmesi sağlıklı bir gelişme değildir; samimiyetsiz, tutarsız bir davranıştır. Bunu yapanların iktidar beklentileri yoktur. İktidar yanaşmalığı yapılarak iktidar olunmaz. Bizim eleştireceğimiz parti iktidar partisidir. Muhalefete muhalefet etmek kolaycılıktır. Biz iktidar olmak istiyoruz.”
-“OH OLSUN, DİYENLER İNSAN OLAMAZ”-
Kılıçdaroğlu, Hüseyin Aygün’ün kaçırılma eylemini şiddetle kınadıklarını belirterek, “Bu sadece Hüseyin Aygün’e yöneltilmiş bir saldırı değildir. Bu saldırı, CHP'nin kurumsal kimliğine ve onun temsil ettiği değerlere, aynı zamanda parlamenter sisteme ve TBMM'ye, aynı zamanda demokrasi ve insan haklarına yönelik bir saldırıdır. O nedenle benimsemiyoruz, şiddetle kınıyoruz, herkesin de kınamasını istiyoruz” dedi.
Aygün’ün, halkın oylarıyla seçildiğini, silahsız ve korumasız olduğunu ve hiç kimse için tehlike oluşturmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Hal böyleyken bu arkadaşımızın kaçırılışına bazıları ‘Oh olsun’ diyebiliyor. Bunlara ahlak fukarası bile demiyorum, bunlara parlamenter bile demiyorum, bunlar insan bile olamazlar. Devletin yolunda sen güvenliği sağlamak zorunda değil misin? Akıl alacak iş değil bu. Bu arkadaşımız ‘Devlet var’ güvencesiyle oraya gidiyor. Devletin olduğu yerde eşkıya olmaz. Eşkıya varsa, devlet nerede, hükümet nerede? Bu olay bizim teröre bakış açımızı değiştirecek değil. İnadına demokrasi diyeceğiz, inadına barışın dilini konuşacağız. Asla şiddet sarmalına kendimizi kaptırmayacağız. Terörü biz çözeriz, terörü ancak ve ancak CHP çözer. Türkiye’yi sıfır terörden devralıp bugün terör bataklığına sokan bir iktidar partisini de milletin vicdanına havale ediyorum. Başbakan’a bir çağrım olacak; şehitlerimizi küçümseyen, milletvekili arkadaşımız için ‘oh olsun’ diyen ucubelerini susturmasını istiyorum.”
-“SURİYE'DE SİLAHI TÜRKİYE VERİYOR”-
Kılıçdaroğlu, dış politikanın kin ve intikamla yürütülemeyeceğinin altını çizerek, “Dış politika ülkelerin çıkarları üzerine inşa edilir. Kendi ülkenizin değil de, başka ülkelerin çıkarları üzerine dış politika icra ederseniz kaybeden Türkiye olur. Suriye’de Müslümanlar birbirlerini katlediyor. Silahı kim veriyor? Bütün dünya biliyor; Türkiye veriyor” dedi.
-SURİYE İÇİN BİR KONFERANS DÜZENLENMELİ-
Suriye politikası konusunda da önerilerde bulunan Kılıçdaroğlu, TBMM’nin Suriye konusunda olağanüstü toplanarak bir deklarasyonla uluslararası bir konferansın düzenlenmesini isteyebileceğini belirtti. Konferansa, Suriye rejimi ve muhalefetin tam yetkili temsilcilerinin de davet edilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, önerilerini şöyle sıraladı:
“Konferans BM Genel Sekreteri'nin himayesinde, BM güvenlik konseyinin daimi üyeleri, AB, İran ve Suriye’nin Arap komşularıyla Türkiye’nin katılacağı bir uluslararası konferans olmalıydı. Konferans üç bölümden oluşmalıdır. Birinci bölüm açılış olmalı, bu bölümde toplantıya katılanların görüş ve beklentileri dillendirilmelidir. İkinci bölümde, konferansa verilecek 15 günlük bir aradan sonra Suriye yönetimi ile muhalefetin, BM Genel Sekreteri’nin gözetiminde müzakerelere başlayacakları ve tamamlayacakları bir anlaşma, aşama olacaktır. Bu bölümde, Suriyeli tarafların bir anlaşmaya varmaları istenmeli ve buna ilişkin müzakereler görüşmeler anlaşmaya varıncaya kadar sürdürülmelidir. Üçüncü bölümde ise verilen aradan sonra tekrar toplanacak konferansta, BM Genel Sekreteri tarafından hazırlanacak ve Suriyeliler arasındaki anlaşmayı yansıtan belgeyi BM Güvenlik Konseyi'ne sunulmak üzere onaylayacaktır. Konferans sonuçları, bir BM güvenlik Konseyi kararına dönüştürülerek bağlayıcı hale getirilmelidir. Varılan mutabakatın uygulanması amacıyla uluslararası bir barış gücü oluşturulmalıdır. Bu çözüm Türkiye’nin uluslararası saygınlığını artıracaktır. Bu çözüm Türkiye’yi AKP’nin sürüklediği bataklıktan kurtaracaktır. Bu çözüm, Suriye’ye barış ve huzuru getirecektir.”




İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *