ANASAYFA arrow right Siyaset

Tüm senaryolar düşünülüyor

Tüm senaryolar düşünülüyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.40
güvenliği bağlamında tüm senaryoların düşünülmesi gerektiğini söyledi. Clinton, uluslararası topluma çağrı yaptı.
Davutoğlu, Suriye konusunda Türkiye'nin güvenliği bağlamında tüm senaryoların düşünülmesi gerektiğini söyledi. Clinton, uluslararası topluma çağrı yaptı.
Terörle Mücadele Küresel Forumu Koordinasyon Komitesi'nin Conrad Otel'deki toplantısının ardından eşbaşkanlar Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ortak basın toplantısı yaptı.
Davutoğlu, Türkiye'nin 30 yıldır teröre karşı verdiği mücadele çerçevesinde PKK terörüyle mücadelede uluslararası toplumdan dayanışma beklediğini ifade etti.
Ayrıca, Avrupa'da birçok bölgede son dönemlerde yükselen, aşırıcılık şeklinde kendini gösteren ve şiddete dönüşen yabancı düşmanlığının herkesin dikkate alması gereken önemli bir trend oldğunu belirten Davutoğlu, Türkiye'nin forum kapsamında bu konuda da çalışma yapacağını söyledi.
Bütün senaryolar düşünülüyor
Ahmet Davutoğlu, Suriye konusunda "Diplomasinin tıkandığı düşünülen yerlerde de bütün alternatiflerin özellikle sivil halkın korunması yönünde ve Türkiye olarak da kendi sınır güvenliğimiz ve kendi ulusal güvenliğimiz bağlamında tabii ki bütün senaryoların, alternatiflerin düşünülmesi lazım" dedi.
Davutoğlu, "Bundan kastettiğim hemen bir askeri müdahale gibi bir yaklaşım olarak algılanmasın fakat gidişin çok yoğun bir iç çatışmaya doğru gitmesi görüntüsü veriyor" diye konuştu.
Hiçbir ülkenin bu katliama destek veremeyeceğini ifade eden Davutoğlu, "Ancak bu katliamlara sessiz kalınması da uluslararası toplumun bir zaafını oluşturuyor" dedi.

Clinton'dan uluslararası topluma çağrı
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da ''Uluslararası toplumun Esed sonrası bir Suriye için bir plan etrafında toplanması zamanı gelmiştir'' diye konuştu.
Clinton, bu konuda tüm ülkelerle çalışmaya hazır olduklarını ancak böylesi bir işbirliğinin temel ilkesinin, "Esed ve rejiminin yerini yeni demokratik bir Suriye'ye bırakması olduğunu" ifade etti.AA

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *