ANASAYFA arrow right Siyaset

Türkiye’yi ‘kaçakçılara’ lojistik destek vermekle suçladı

Türkiye’yi ‘kaçakçılara’ lojistik destek vermekle suçladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.52
Esad, "Devletlerin Suriye muhaliflerini açıkça destekledikleri resmi olarak da dile getiriyorlar.
Sanayi üretimi Mayıs ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,9 arttı.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Alman Telvizyon kanalı ARD’de ‘Weltspiegel’ programına verdiği röportajda Kofi Annan Barış Planını durdurmak için Türkiye ve Suudi Arabistan’ın ‘teröristlere’ yardım eden ülkelerden dolayı engellendiğini ve Türkiye’yi ‘kaçakçılara’ lojistik destek vermekle suçladı. 

Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer’in Suriye muhaliflerine ve teröristlere silahları genellikle kim veriyor sorusuna Esad, "Devletlerin Suriye muhaliflerini açıkça destekledikleri resmi olarak da dile getiriyorlar. Suudi Arabistan ve Katar Dışişleri Bakanları muhalifleri desteklediklerini açıkça ifade ettiler. Türkiye ise, özellikle kaçakçılara lojistik destek vermektedir" şeklinde yanıt verdi. 
ABD’nin ülkesindeki çatışmanın bir parçası olduğunu ve Suriye'deki istikrarı bozmak için çeteleri koruduğunu ve siyasi destek verdiğini söyleyen Esad, Annan Barış Planının birçok ülke tarafından engellendiğini ve bu nedenle bu devletlerin Suriye’deki teröristlere silah ve para yardımında bulunduğunu ileri sürdü.
Esad, Suriye'nin içinde bulunduğu zor durumla başa çıkmak için görevinde kalmak istediğini ve görevinde kalmak ya da kalmama isteğine ancak Suriye halkının karar vermesi gerektiğini ifade ederek, "Eğer gerçekten de Suriye halkının çoğunluğu beni desteklemesiydi nasıl bu görevde kalacaktım? ABD bana karşı, Avrupa bana karşı, bölgedeki birçok ülke bana karşı.. Suriye halkının da çoğu bana karşı olsaydı nasıl görevime devam ederdim?. Bu konuda da kamuoyunun desteğine ihtiyaç var" dedi. 

Suriye’de belli güçlerin iktidarı elinde tuttuğu yönündeki soruya da Esad, şöyle yanıt verdi: 
"Suriye’de bir ailenin elinde yetki yok. Suriye’de devlet ve kurumlar var. Ülkeyi bir aile yönetmiyor. Tabii ki herkesin gösteri hakkı var. Kaldı ki göstericiler ülkede politik reform ve demokrasi talep ediyorlar. Özgürlük de bizim ülkemizde var. İdeal olamasa da...Ülkede daha fazla katılım hakkı istiyorlar. Diğer ülkelerde de gösteriler var. Bu son derece meşru." 

Esad, Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer’in "ABD madem ülkedeki çatışmanın bir parçası, neden bunu kendisiyle görüşmüyorsunuz? Hillary Clinton’u neden Damaskus’a davet etmiyorsunuz? İlk adımı neden siz atmıyorsunuz" sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: 
"Biz herhangi bir ülkenin temsilcisine hiçbir zaman bir engel koymadık, onu bloke temedik. Koşul bu konuda hakikaten ciddi olunmalı. Kapıları kapatan onlar oldu. Bizim bu ülkelerle bir problemimiz yok. Biz her türlü diyaloğa açık olduğumuzu ve yardım etmek istediğimizi dünya kamuoyunda açıkça dile getirdik." 

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *