ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Eserlerimde, modernle tarihseli sentezleme çabasındayım

Eserlerimde, modernle tarihseli sentezleme çabasındayım
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2024 / 15.48
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2024 / 15.48

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, tuval üzerine akrilik teknikle yaptığı eserlerinden oluşan “Bellek” isimli “Soyutlama ve Soyut Figüratif” temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, SANKO Holding’in sanata sunduğu katkının önemine vurgu yaparak, “SANKO Sanat Galerisi gibi büyük galeriler sanat camiasına destek olduğu sürece bizler daha başarılı çalışmalara imza atacağız ve genç öğrencilerimiz toplumla daha fazla kaynaşacak” dedi.

Özel kuruluşların sanata ve sanatçıya destek vermesinin sanatın gelişimi açısından önemli olduğunu dile getiren Atalay, “Bizim sanatsal dil oluşturup şehirle iletişim kurmamız ve hocalarımızın sergi açması çok değerli. Çünkü biz buradan topluma dokunabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Eserlerinin kendi form dilini oluşturduğunu söyleyen Atalay, geleneksel formları kompozisyonun merkezine yerleştiren bir yansıma hedeflediğini kaydetti.

Köklerini, doğu kültürünün motif dilinde, taş kabartmalarda, toplulukların el sanatlarındaki geometrik formlarda bulduğunu anlatan Atalay, eserlerinde tesadüfi dokulara yer vermediğini vurguladı.

Eserlerinde, gelenekle hesaplaşma veya öteleme yerine, modernle tarihseli sentezleme çabasında olduğunu anlatan Atalay, “Eserlerime ev sahipliği yaparak sanatseverler ile buluşturan SANKO Sanat Galerisi’ne şükranlarımızı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu ise 330’uncu sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Galerimiz tamamen profesyonel bir anlayışla yönetilmektedir. Ulusal ve uluslararası birbirinden seçkin profesyonel sanatçıları ağırlayarak sanatseverlerle buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Atalay’ın 30 eserinin yer aldığı “Soyutlama ve Soyut Figüratif” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 19 Temmuz 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasında gezilebilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *