ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

GAÜN Sedef Ustası Bakır’a ödül verildi

GAÜN Sedef Ustası Bakır’a ödül verildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Gaziantep’te bakır ve sedefçilik alanında 40 yıllık geçmişi bulunan ve Gaziantep Üniversitesi’nde
Gaziantep’te bakır ve sedefçilik alanında 40 yıllık geçmişi bulunan ve Gaziantep Üniversitesi’nde sedefçilik eğitimi veren Ali Bayram Bakır, Bakırcılar ve Sedefçiler Odası tarafından ödüllendirildi.

Gaziantep Üniversitesi Gaziantep El Sanatlarını Koruma ve Geliştirme Merkezi (GÜGEMER) personeli Ali Bayram Bakır’a, Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası tarafından düzenlenen Gaziantep Sedef İşlemeciliği mesleğinin tanıtımında göstermiş olduğu çaba ve gayretinden dolayı teşekkür belgesi verildi. Bakır, ödülünü Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık ile Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş’in elinden aldı.

Sedefte, Türk kadim kültürüne ait motifler olduğunu ifade eden Bakır, “Bir Türk kendi kültürünü anlamak istiyorsa sedefle uğraşması lazım, İkinci Abdulhamit Han, Mimar Sinan aynı zamanda sedefkardır. Mimarlık, güzel sanatlar özellikle bu tür sanatlara merakı olan insanların mutlaka sedefle tanışması gerektiğini düşünüyorum” dedi.Haber Merkezi


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *