Gaziantep Dosyası
Dün Hürriyet Gazetesi’ndeki ‘Gaziantep Dosyası’nı görmüş olmalısınız. Eğer vaktiniz olmadıysa bulup bir göz atarsanız iyi olur.
Hürriyet, Türkiye’nin en önemli ve en çok okunan gazetesi. Burada zaman zaman yer almak Gaziantep’in tanınırlığı ve sürekli gündemde kalması açısından fevkalade önemlidir.
Tabii gazeteler bunu ‘babanızın hayrı’ için yapmıyor! Hizmetinin karşılığı olarak alacağı reklamlarla gelir etmesi doğaldır.
Hürriyet Gaziantep’e, ana gazete içinde 4 sayfasını ayırmış,
Gaziantep’e gelen 30 sayfalık ana gazetenin yüzde 13’ten fazlasını yani. Bayağı yer vermişler Antep’e.
Özel sektörden en önemli desteğin kentin ağabeyinden gelmesi gayet normal. Ama sürpriz Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’den geldi. Belli ki kentine bilinçlilik kültürünü, analitik ve eleştirel düşünme yeteneğini kazandırmak istiyor. İki yarım sayfa, yani tam sayfa reklam desteği vermiş Gaziantep dosyası’na... Teşekkür etmek lazım.
Yarım sayfa da Divan suites ve Divan otelin reklamı var. Divan’in operatörü Antepli değil, onun için onlarda bu kültürün olması doğal.
Küçük birkaç tane reklam daha var; Kaşmir, Tuğcan, Beşler ve Mahmood.
Gaziantep’in büyük grupları neden reklam vermiyor, çok iyi biliyorum ama şimdi sırası değil! Ayrı bir yazı konusu.
Ortak yararlardan faydalanmak, hatta hakkından ve haddinden fazlasını talep etmekte beis görmeyenlerin, ellerini ceplerine atması gerekince, Aksak Timur’un Nasreddin Hoca’yla fil hikayesinde olduğu gibi arkaya bakınca herkes pırrr yok oluyor!
Bakan başkan, Hürriyet’e verdiği demeçte bu kez, “Gaziantep Marka şehir olacak” derken ezber bozuyor! Çünkü bizim bildiğimiz Gaziantep zaten Marka bir şehir.
Aslında ben bu konunun tartışmaya açılmasını istiyorum. ‘Marka’ diyenlerle, “Hadi canım neyin markasıymış!..” diyenlerin yüksek sesle konuşmalarından faydalanacağımızı düşünüyorum.
Bu konudaki düşüncelerimi Aralık ayında yazacağım. Çünkü o tarihte, dünyanın da merakla beklediği çok önemli bir yarışmanın sonuçları açıklanacak.
Yalnız köşe yazarları değil, bu konuda herkes düşüncelerini gazetelere yazılı göndererek ifade edebilirler. Kentlilik bilinci budur.