İbret alınacak vahim bir durum!

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Tuncay Kara’nın başına gelenler, acaba bazılarına ders ve ibret olur mu bilemem, ama ortada gerçekten vahim bir durum var.
Bulunduğu söylenen kemikler nedeniyle Tuncay Kara, fabrikasının deposunda alevler arasında can verdi. Gerçekten çok korkunç bir son, tanrı kimseye göstermesin. Geride kalanlarına sabır versin.
***
Tuncay Kara ile Dr. Asım Güzelbey’in onu belediyeye danışman olarak getirip, bütün önemli ihaleleri ona emanet etmesiyle tanışmıştık. O zaman da çok yazmıştım, “İlkokul mezunu iş ortağınızın belediyede danışman olarak ne işi var” diye... Bir kez ofisimize geldi, belediyede ne kadar büyük hizmetler yapıp, hiç para almadan nasıl gecesini gündüzüne kattığını anlatmaya... Arada bir de sitem ediyordu, “Hani ilkokul mezunuyum ya” diye... Yaptığı büyük hizmet ve fedakarlıklardan fazla etkilenmedik tabi, sadece dinledik!
***
Kentin en çok iş yapan, para kazanan ortopedisti olup, kazandığınız paralarla birileriyle iplik fabrikası kuruyorsunuz ve güzel paralar kazanıyorsunuz. Buraya kadar hiçbir itiraz söz konusu değil.
Ama ne zaman ki büyük bir kente belediye başkanı seçildikten sonra, iplik fabrikasındaki iş ortağınızı danışman olarak atayıp, belediyenin önemli ihalelerini ona havale ediyorsunuz, işte orada sorun başlıyor.
***
Belediye başkanı, iş ortağını belediyenin özel iş ve ihalelerini yönetmek üzere yanına alırken, acaba onun hangi meziyet veya meziyetlerinden istifade ederek, Gaziantep halkı olarak biz fanilere ne gibi faydalar sağlamayı ummuş ve becermiştir?
Veya; işi, gücü, fabrikası, kardeşlerinden iş ortakları olan, hatırı sayılır paralar kazanan, işleri tıkırında olan, kazancının bir bölümünü güzel gayri menkul yatırımlarına kaydırarak kendisine ve yakınlarına varidatlı bir gelecek kurmuş birinin, belediye başkanına danışmanlık görevini üstlenirken, tek ve yegane gayesi biz fanilere unutulmaz hizmetler vermek midir?
Ve bir soru:
Dr. Asım Güzelbey ve iş ortağı Tuncay Kara’nın belediyeyi birlikte yönettikleri dönemden bu kente yapılmış, unutulmaz hizmetlerden biz fanilerin aklında kalanlar hangileridir?
***
Tuncay Kara’dan haber alınamıyor diye açıklama yapıldığında nedense aklıma onun yanan depoya dalıp yanmış olabileceği ihtimali gelmedi. Bakalım adli tıptan gelecek sonuç ne gösterecek?
Hiç kimse için arzu edilemeyecek, vahim bir son! Bu sondan ders çıkarmak lazım!



İbret alınacak vahim bir durum!