KÜÇÜK BİR TÜRKİYE MODELİ : MİNİATÜRK

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Boğaziçi Köprüsü’nden Mostar Köprüsü’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Mostar Köprüsü’nden Nemrut Dağı’na kadar pek çok kültür mirasını bir araya getirildiği parkta, bugün artık yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi gibi eserler de sergilenmektedir.
Miniatürk’ün toplam alanı 60.000 metrekaredir. Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilen 61 eser İstanbul’dan, 59 eser Anadolu’dan ve 12 eser bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere 132 mimari eserin, 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerine yer verilmiştir.
Miniatürk’e gelenlerin iyi vakit geçirmesi için gerekli her şey düşünülmüş. Özellikle çocuklu aileler için keyifli bir mekan özelliğini taşımaktadır. Burası özellikle, Türkiye’nin her yerini gezip görme imkan ve zamanı olmayanlar için bulunmaz bir fırsattır. İstanbul’da olup da görmemiş olanlar veya yolu İstanbul’a düşenler Miniatürk ile bir Türkiye turu yapabilir/ yapmalıdır da.
Burasını gezdikten sonra çok yakınında Rahmi Koç Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Müzede Klasik arabalar, Eski Trenler, Klasik Uçaklar, Tekneler, Denizaltı, Bilimsel Aletler, Eski Bilgisayarlar ve tahmin edemeyeceğiniz birçok şeyi burada görebillirsiniz.
Adres: Sütlüce Mah., İmrahor Cad. Sütlüce/ Beyoğlu İstanbul
Ulaşım: Parka Eminönü’nden otobüs veya dolmuşla dolmuşla (Halıcıoğlu’ndan inerek) ulaşabilirsiniz. Yanında Koç Müzesi bulunmaktadır.
Ziyaret Gün ve Saatleri: Her gün 09:00 – 19:00 saatleri arasında ziyarete (resmi tatil ve bayram günleri de dahil) açıktır. 

 

 

KÜÇÜK BİR TÜRKİYE MODELİ : MİNİATÜRK