Demirören pes etti! İnanılır gibi değil! Medya tarihinin en büyük satışı yakın!

YAYINLAMA: 02 Temmuz 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 02 Temmuz 2019 / 20.00

CNN International, bize zarar veriyorsunuz

                  diye isim hakkını geri aldı.

 

Doğan Medya tabelasının yerini Demirören Medya’nın almasının üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen yine dev bir satış gündemde.

Medya tarihine geçen büyük el değiştirmenin üzerinden henüz bir yıl geçti, ama Demirören Medya’da işler bir türlü yoluna girmedi. Her geçen gün yeni bir skandalla gündem olan kurumda iddialar, kulis bilgileri ve gelişmelerin de ardı arkası kesilmiyor.

 

İddialardan en önemlisi, Demirören Medya’nın tüm yayın organlarıyla birlikte Turkuvaz Medya’ya satıldığı yönünde. Kulis bilgilerine göre; Demirören Medya satış işleminden bu yana personel maaşlarını her ay bankadan kredi çekerek ödüyor.

Halihazırda satın alma için kullanılan 675 milyon dolarlık Ziraat Bankası kredisinin aylık taksitlerinin yanına bir de bu kredi borçları eklenince, Demirören yönetiminin sabrı taştı. Yıldırım Demirören’in borçlar nedeniyle medya grubunu bir bütün olarak satmaya karar verdiği ve Turkuaz Medya ile anlaştığı öğrenildi.

 

ATV, A haber, A Para, Sabah Gazetesi gibi çok sayıda yayın organına sahip olan Turkuvaz Medya, Demirören Medya’yı da bünyesine katarsa, medya tarihinin en büyük tekelini kurmuş olacak. Yine iddialar o denli ilerde ki, Turkuvaz Medya’nın CNN TÜRK, Kanal D ve diğer yayın organlarını elindekilerle birlikte 5. Levent’te yaptırdığı medya kompleksine taşıyacağı bile söyleniyor.

 

Ve diğer bomba kulise göre, CNN International isim hakkını geri aldı. CHP’nin CNN’e yaptığı başvuruları inceleyen marka yöneticileri ve hukukçular, CNN TÜRK’ün yayın politikasının isimlerine zarar verdiği kanaatine vardı ve isim hakkını geri alma kararı verdi. Yine iddialara göre, bu karar Demirören Medya’ya iletildi ve kanala isim değişikliği için kısa bir süre verildi.

 

Kulislerde konuşulan bir başka konu da Milliyet Gazetesi’ne dair. Demirören Medya, açıklama yapmaktan kaçındıkça Milliyet Gazetesi’nin kapanacağı yönündeki iddialar güçlendi. Elde edilen bilgilere göre, Milliyet Gazetesi kapanmayacak ancak hükümete muhalif bir isme satılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Okan Üniversitesi’nde kıyım!

 

Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Yükseköğretim Meclis Başkanı Bekir Okan, Türkiye'nin yarına güvenle bakmayı sağlaması gerektiğine işaret ederek, "İnsanların yarın ben ne olacağım dememeleri lazım. Sadece ekonomi değil, demokrasi, hukuk ve her açıdan herkesin ülkesine güvenmesi gerekiyor" diyerek gündemin en önemli maddesine değindi ve acil çözüm istedi.

Beklenen yanıt gelmeyince Okan kendi işini kendi görmeye başladı! Soruyu kendi sordu, yanıtını da kendi verdi!

 

"Şu anda yatırım yapılmamasının nedeni yüksek faizler mi?" sorusunu, "Faizler yüksek, istikrarsızlık var. Kimse nefes alamıyor. Bankacılık sektörü kilitlenmiş. Kamu bankaları dışında hiçbir banka kredi vermiyor. Bıçak gibi kestiler kredileri. Ne yapsınlar şimdi yüzlerce firma konkordato ilan ediyor, kimse ister mi konkordato ilan etmeyi. Bunların yanında Türkiye'nin büyümesini istemeyen dış güçler de var. Ama Türkler girişimci. İçeriden ve dışarıdan önümüzü açsalar Türkiye'nin daha çok büyüyeceğine inanıyorum.

Demirören pes etti! İnanılır gibi değil! Medya tarihinin en büyük satışı yakın!