Çocuklarımız konuşacak, UCİM yanlarında olacak!

YAYINLAMA: 21 Nisan 2021 / 13.59 | GÜNCELLEME: 21 Nisan 2021 / 15.17

Değerli okur, an itibari ile Nisan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Bildiğimiz üzere Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan günü kutlanmaktadır. Daha evvelki yazı ve paylaşımlarımda, çocuk istismarı gerçeği ve bu gerçekle mücadele kapsamında rol oynayan sivil toplum kuruluşlarından bahsetmiştim. Bu sivil toplum kuruluşları bağlamında ülke çapında faaliyet sürdürmekte olan en etkin kuruluşlarından biri Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) hakkında da gerek haber başlığı altında gerekse şahsi paylaşımlarımızda bilgi vermiştik.

Şimdi sizlere bu mücadele sürecine dair yapılması planlanan kapsamlı güzel bir farkındalık etkinliğinden bahsetmek istiyorum. Yaklaşan çocuk bayramı da dikkate alınarak, bu etkinliğin 23 Nisan gününde yapılacak olması, günün anlam ve önemi için çok yerinde bir karar olmuştur.

23 Nisan günü, cuma akşamı saat 20.30 ‘da birçok ünlü, çocuk istismarı ile mücadeleye destek vermek için, dernek sözcüsü Uraz Kaygılaroğlu’nun açacağı canlı yayında olacaklar. Gazetemizin 23 Nisan tarihine kadar yayımlanacak olan sayılarında, bu etkinlik hakkında haber paylaşımı oldu. Buradan etkinlik hakkında detaylı bilgiye erişmeniz mümkün olacaktır.

Sivil toplum kuruluşları akabinde yürüttükleri çalışmalar çocuklarımıza ses olmak için vardır. Çocuk istismarı görmezden gelinecek, kabul edilebilir bir durum değildir, olmamalıdır. Çocuk istismarı maalesef ki ülkemizde bir gerçektir ve toplumun her ferdi bu gerçekle mücadele etmek zorundadır.

Çocuklarımıza güzel yarınlar bırakmak, onlara temiz bir dünya sunmak zorundayız. Sesimizin ve gücümüzün yettiği kadar bu gerçeği haykırmaya, çocuklarımızı korumaya çalışmak zorundayız. Unutmayalım ki istismar statü seçmez, şahıs seçmez, meslek seçmez, cinsiyet seçmez, istismar sadece çocuk seçer.

Bugün yardım edemediğimiz, belki yaşadıkları travmalardan haberdar dahi olamadığımız birçok istismar mağduru çocuk, yıllar boyu toplumun vicdanında bir yara olacaktır. Bu vicdan muhasebesine şimdi ses verilmezse, ileride sağlıklı bir toplum için çok geç kalınmış olabilir.

Vatan dediğimiz sadece bir kara parçası, toprak değildir. Çocuk gelecektir, çocuk demek vatan demektir.  Vatanımıza, çocuklarımıza sahip çıkalım.

Çocuklarımız konuşacak, UCİM yanlarında olacak!