Çocuklar için savunma sporları

YAYINLAMA: 12 Ekim 2021 / 13.48 | GÜNCELLEME: 12 Ekim 2021 / 13.48

Çocukların gittikleri ortamlarda okulda, dershanede veya herhangi bir sosyal aktivitede bulundukları yerde kendilerini güvende hissetmelerinin bir yolu da savunma sporlarıdır.

Savunma sporları çocuklara öncelikle disiplini öğretir ve bununla sınırlı kalmaz. Dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu (DEHP) olan çocuklar bu eğitimleri görerek ve bu sporları yaparak ilerleyen yaştaki kişiliklerini şimdiden de şekillendirmiş olurlar.

Tabii ki de savunma sporlarının faydaları bunlarla bitmiş değildir. Toplum içerisinde özgüvenle konuşabilme, bağışıklık sistemlerinin artırma ve dışarıdan gelecek olan risklere karşı kendini korumaya alma gibi birçok faydası vardır. Refleks artışı ve dinç bir zihne sahip olunacaktır. Aynı zamanda stres yönetimi ve stresle mücadeleyi de öğreneceklerdir. Bu da çocuklarda ilerleyen yaşlarda iş ve okul hayatında başarıyı artıracak ve birden fazla iş yapma becerisi kazandıracaktır.

Çocuğa verilecek en güzel şey zamandır demiş Fock. Çocuklarımızın en güzel dönemlerinde kaliteli zaman geçirmeleri ve kendilerini geliştirmelerinin sağlamak da tabii ki de bizlerin elindedir. Bu konuda en büyük destekçileri siz kıymetli anne ve babalarısınız.

Çocuklar için savunma sporları