Çocuklar kitaba kavuştu

YAYINLAMA: 02 Ekim 2024 / 00.00 | GÜNCELLEME: 01 Ekim 2024 / 12.30

Leyla Akgül, La yayınevinin sahibi. Deprem sırasında tanıştık galiba. Hatta bir yazarla bana kendi bastığı kitaplardan gönderdi, Antakya’ya gitmediğim için kitaba ulaşmam da mümkün olmadı.

Yaz başı idi sanıyorum: “Hocam, çocuk kitapları yayınlayan bir arkadaşımız var, sponsor bulup, o kitapları sizi aracılığınızla oradaki okula göndermek istiyorum” dedi.

O sırada yoğun olarak eşimle ilgilendiğim için sponsor bulma konusunda yardımcı olamadım. Böyle arada rüya gibi Leyla Hanım’ın aktivitesini Facebook’ta okuyordum. Nihayet, Eylül ayı içinde sponsorluğu tamamladı ve bana gönderme aşamasına geldi. Dedim ki: “benim hiç halim yok, onları okula götüremem, size adres vereyim direkt okula gitsin”. Kabul etmedi, “Ne zaman iyi olursanız o zaman götürün” dedi. O gün, bu günmüş, eşimle bir bagaj dolusu çocuk kitabı götürdük okulumuza. Yüzlerce kitabın 20-30 kadarını dördüncü sınıflara dağıttık. Leyla Hanım çok kararlı, çocuklara okuma alışkanlığı kazandıracak. Ben de konunun üzerinde durursam neden olmasın?

Mahallemizdeki okul, ilk okul ve ortaokul olmak üzere iki binadan oluşuyor. İlkokul kısmının muhteşem bir müdürü var: Mustafa Bey. Çok aydın, çalışkan, yenilik peşinde koşan ayrıca inanılmaz becerikli bir insan. Okuldaki tamir edilebilir şeyleri tamir ediyor veya ucuz fiyata içerisindeki eskimiş parçayı yenisiyle değiştiriyor. Ben de onun finans kısmını sağlıyorum.

İyilik etmeyi düşünen insanlar beni buluyorlar. Ayrıca Karaköy Lions Kulübüm de büyük destek okula. Ana sınıfının kliması bozulmuş, buralar sıcak yerler, okullarda klimalar çalışıyor bu havada bile. Bugün bizzat tanık oldum, sınıflara güneş giriyor, içerisi çok sıcak olur klima çalışmazsa. Kulübümden rica ettim, hemen gönderdiler tamir ücretini.

Bugün okula gittiğimde öğrendim, telefon ve elektrik hatlarına geçen yağan şiddetli, gök gürültülü yağmurda yıldırım düşmüş. İnternet sistemleri, modemler, yazıcılar, bir fotokopi makinası ve daha başka aletler büyük hasar görmüş. Benim tamirat için sürekli para gönderdiğim tamirci elinde ki bir printeri getirmiş, diğer printer için de bütçemde azıcık para vardı, onu gönderdim kaparo olarak. Artanı için Tanrı yardım edecektir eminim.

Yâni Sayın Tanrım, zaten zor buluyorum parayı, ne vardı oralara yıldırım atacak? Üstelik paratoner de var, anlamadım, nasıl olmuş. Acaba dağdaki telefon hattına, elektrik hattına düştü oradan mı geldi hasar? Diğer okullarda da hasar varmış.

Arkadaşlar Devlet yok… okulu sağlıklı şekilde götürüyor Müdür Bey. Destek olmak şart. Kimisi: “Devletin yapması gereken işi sen yapma” diyor. Şu anda çatının tamir olması gerek, Devlet yapmıyor. Çatıdan akan su, duvardan sızdığı için akıllı tahtayı bozabiliyor. Duvarlarda küf oluyor, dolu olumsuzluk beraberinde geliyor.

Sayın Tanrım lütfen bu sefer artık yıldırım düşmesin. Bir printerin parasını çıkıştıramadım, yâni borçluyum. Bir şeyler yeniden bozulursa yaptıramam. Lütfen…

 

Çocuklar kitaba kavuştu
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *