ANASAYFA arrow right Siyaset

AB Türkiye Delegasyonundan HDP’ye taziye ziyareti

AB Türkiye Delegasyonundan HDP’ye taziye ziyareti
YAYINLAMA: 22 Haziran 2021 / 14.42
GÜNCELLEME: 22 Haziran 2021 / 14.42
HDP İzmir i örgütünü ziyaret eden AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, “Saldırıda hayatını kaybeden genci anmak, ailesinin acılarını paylaşmak ve HDP il teşkilatına taziyelerimi sunmak üzere buradayım” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığına başsağlığı ziyaretleri devam ediyor.

Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü silahlı saldırının ardından HDP İl Örgütünü ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut da taziyelerini bildirdi.

Büyükelçi Meyer-Landrut, “Geçen hafta İzmir’de HDP merkezine gerçekleştirilen elim saldırıyı kınamak üzere burada bulunuyorum. Saldırıda hayatını kaybeden genci anmak, ailesinin acılarını paylaşmak ve HDP il teşkilatına taziyelerimi sunmak üzere burada bulunuyorum” dedi.

Genel merkeze de ziyaretler

Partinin genel merkezine de bugün gün boyu çeşitli kurum ve kuruluşlar ziyarette bulundu.

Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren beraberindeki heyetle taziye ve dayanışma ziyaretinde bulunurken, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile KESK, DİSK, TMMOB, TTB, BES gibi kuruluşlar da partiyi ziyaret etti.

Ziyaretler, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, Mithat Sancar, Parti Sözcüsü Ebru Günay, Eş Genel Başkan Yardımcıları Tuncer Bakırhan ve Şaziye Köse ile PM üyesi Ali Özkan tarafından kabul edildi.

Maçoğlu ziyaretinde, “omuz omuza durarak” saldırıları püskürtmenin önemine işaret etti. Maçoğlu, “Biz komünistlere, devrimcilere ve yurtseverlere düşen görev bu tür durumlarda yana yana durup bu saldırıları püskürtmektir ama aynı zamanda bunun mücadelesini vermektir. Bizler bu tür saldırıların Türkiye’nin vicdanına, Türkiye’nin ortak aklına ve Türkiye halklarına yapıldığını düşünüyoruz” dedi.

Maçoğlu ile görüşen Buldan da “Deniz yoldaşımızın katledilmesi tesadüfi ve sıradan bir olay olarak değerlendirilemez. Çok planlı bir olayın, planlı bir zihniyetin dışa yansımasıdır. Dolayısıyla Deniz’e sıkılan kurşun tüm demokrasi güçlerine sıkılmıştır ve verilmek istenen bir gözdağıdır” diye konuştu.

Buldan ayrıca, “Saldırı iktidarın ve ortağının ortak planlamasıdır ve Türkiye demokrasi güçlerine yapılmıştır ama hedef olarak elbette ki Kürtler ve HDP ön plandadır. Fakat bu kurşun hepimize sıkılmıştır” dedi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Ankara temsilcilerinin yaptığı ziyarette de saldırının bütün demokrasi güçlerine yönelik yapıldığı belirtilerek ortak mücadelenin önemine işaret edildi.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *