ANASAYFA arrow right Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere: Geçinemiyorsanız hesabını demokratik yollardan sormak sizin göreviniz

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere: Geçinemiyorsanız hesabını demokratik yollardan sormak sizin göreviniz
YAYINLAMA: 06 Ocak 2022 / 19.03
GÜNCELLEME: 06 Ocak 2022 / 19.03
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün emeklilerden ricam geçinemiyorsanız hesabını demokratik yollardan sormak sizin göreviniz.

Sizin hakkınızı ve hukukunuzu demokratik yollarla aramanız gerekiyor. Bütün emeklilerin bir araya gelmesi lazım, ortak hareket etmesi lazım, oyumu vermeyeceğim demesi lazım. Bunu dediğiniz zaman bütün siyasi iktidar, sizin sözünüzü dinlemek zorunda kalırlar." dedi.

Kılıçdaroğlu, TÜMEMEKDER ziyareti sonrası basın açıklaması düzenledi. Kılıçdaroğlu, “Kim hak, hukuk, adalet arıyorsa onların yanında olmaya söz verdim. Asgari ücretlinin aylıklarını artırdılar. Hazine ve Maliye Bakanı, “Asgari ücretlinin aylığı arttı, yüzde 50 zam yaptık, şimdi sıra emeklilere geldi” dedi. Bütün emekliler doğal olarak yüzde 50’lik zam bekliyordu. Ama bu olmadı." diye konuştu.

".Emeklilere iki maaş ikramiye verilsin dediğim zaman bir grup emekli postaneden bana telgraf çekti"

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Hangi gerekçeyle olmadı bilmiyorum.  Ne olacak ve nereye kadar gidecek? Ben buradan yaklaşık 10 milyon emekliye seslenmek isterim. Size neden beklediğiniz zam verilmedi? Nedeni şu; biz emekliye zam vermesek de nasıl olsa emekli bize oy verecek, temel mantıkları bu.  Emeklilere iki maaş ikramiye verilsin dediğim zaman bir grup emekli postaneden bana telgraf çekti. Bizim maaşımız yetiyor diye, o düşünce bunların belleklerinde yer etmiş.

"Geçinemiyorsanız hesabını demokratik yollardan sormak sizin göreviniz"

Bütün emeklilerden ricam geçinemiyorsanız hesabını demokratik yollardan sormak sizin göreviniz. Sizin hakkınızı ve hukukunuzu demokratik yollarla aramanız gerekiyor. Bütün emeklilerin bir araya gelmesi lazım, ortak hareket etmesi lazım, oyumu vermeyeceğim demesi lazım. Bunu dediğiniz zaman bütün siyasi iktidar, sizin sözünüzü dinlemek zorunda kalırlar.

"Ayda 627 lirayla bir dul kadın nasıl yaşayacak?"

Bir de dul, yetimler var. Emekli vefat ettiğinde eşine ve çocuklarına intikal eden aylıkları var. Son yapılan zamlardan sonra 627 lira aylık dul ve yetime verilen. 690 lira, 748 lira…

Şimdi ben saraydaki zata ve şürekasına seslenmek isterim. Ayda 627 lirayla bir dul kadın nasıl yaşayacak? Bunlarda vicdan var mı? 627 lirayla yaşa diyorsun.

"Milli gelirden sağladıkları payı başkalarına veriyorlar"

Milli gelirden pay niye versinler? Çünkü milli gelirden sağladıkları payı başkalarına veriyorlar, 5 maaş alana veriyorlar. Sizin sesiniz çıkmıyor ki… Sizin birlik olma zamanıdır.  Açlık sınırı 4 bin 13 lira. 2500 liraya çıkardık en düşük emekli aylığını diye neredeyse davul zurna çalacaklar. 2500 liraya kim, nasıl geçinecekler?

"Onlar rahatsız olsun diye ben buradayım"

Sizler bu ülkenin büyümesine katkıda bulundunuz. Günün 8 saati, yeri geldi tatillerde çalıştınız, emekli olduğunuzda size insanca yaşayabileceğiniz aylığın bağlanması gerekiyor. Ama bu imkan size verilmedi. Ben ve arkadaşlarım burada olduğu için birilerinin rahatsız olduğunu gayet iyi biliyorum. Onlar rahatsız olsun diye ben buradayım. Siz hakkınızı, hukukunuzu savunduğunuz sürece biz devamlı sizin yanınızda olacağız.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *