ANASAYFA arrow right Siyaset

"Saldırıların önü alınmazsa siyasi cinayetlere kadar gider"

"Saldırıların önü alınmazsa siyasi cinayetlere kadar gider"
YAYINLAMA: 17 Haziran 2021 / 19.24
GÜNCELLEME: 17 Haziran 2021 / 19.24
SYKP Eş Genel Başkanı Yüce, EMEP Genel Başkanı Akdeniz, Devrimci Parti Genel Başkanı Öneren, TKP ve SOL Parti HDP'ye yapılan saldırının "iktidarın hedef göstermesi sonucu gerçekleştiğini" belirttiler.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne bugün (17 Haziran) sabah 11.05 sıraların O.G. isimli bir erkek şahıs tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda  Deniz Poyraz isimli parti çalışanın öldürüldü.

bianet'e konuşan  Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, "saldırının iktidarın HDP'yi hedef göstermesi sonucu gerçekleştiği" belirttiler.

Sosyal medyadan açıklama yapan TKP ve SOL Parti ise; "hedef gösteren ktidar temsilcileri ve İçişleri Bakanı bu ağır provokasyonun sorumlularıdır" ifadelerine yer verdiler.

"Sorumlusu AKP-MHP iktidarıdır"

Canan Yüce: Uzun zamandır AKP MHP iktidarı tüm gücüyle HDP'ye saldırıyor. Bunu söylemleri hedef göstermeleriyle çoğu zamanda çeteleri kışkırtarak yapıyor. 7 Haziran öncesi ve 1 Kasım'a giden süreçte de benzer saldırılar oldu. O süreç yeniden yaşatılmaya çalışılıyor.

"O dönemde bir dizi saldırı gerçekleştirerek HDP saf dışı bırakmak istemişlerdi, yapamadılar. HDP çok daha güçlendi bu kez Kobane ve kapatma davalarına sarıldılar.

"Bunların da sonuç kalacağının HDP'yi saf dışı bırakamayacaklarının fark ettikleri için bu tarz saldırılara başvuruyorlar. Bu tarz saldırılarla kadınları, sosyalistleri sindiremeyecekler. HDP meşrudur, kriminilize edemeyecekler.

"Bir kadın arkadaşımız hayatını kaybetti, bunun sorumlusu AKP-MHP iktidarıdır. HDP'yi hedef gösteren söylemleri devam ettikçe bu saldırılar devam edecek. Devlet gücüyle siyasi saldırılar gerçekleştiriliyor."

"Göz göre göre gelen bir saldırı"

Ercüment Akdeniz: HDP İzmir İl Örgütüne yapılan saldırı alçakça bir provokasyondur. HDP üzerinden demokratik muhalefeti sindirme, dizayn etme çabasıdır. Bu saldırı sadece HDP'ye değil, Türkiye demokrasi güçlerine yapılan bir saldırıdır.

"Egemen medya da bu provokasyonların bir parçasıdır. HDP'nin olmadığı televizyon programların HDP linç edildi bu saldırıların önü açıldı. Göz göre gelen bir saldırıdır. Bu saldırı tüm demokrasi güçlerine bir uyarıcı olmalı.

"Kobani Davası ve kapatma girişimleri üzerinden Kürt siyasetçilere pranga vuruluyor. Saldırı bunlardan bağımsız değil. Önü alınmazsa siyasi cinayetlere kadar gider. Bütün demokrasi güçlerine dayanışma çağrısı yapıyoruz. Biz EMEP olarak dayanışmayı büyüteceğiz. Deniz Poyraz'ın ailesine ve HDP ye başsağlığı diliyoruz."

"Tüm kadınlara yönelik bir saldırı"

Elif Torun Öneren, HDP, AKP MHP iktidarının korkusu haline geldi. Son 6 yıldır yaptıkları hiçbir şey HDP'yi ve bileşenlerini yıldıramadı. Düzmece davalar ve düzmece yargılamalar yapılıyor buna rağmen HDP'nin gücünü kıramıyorlar.

"Bugün yapılan saldırılarda yıllardır besledikleri ve kışkırttıkları güçler eliyle yapıldı. Bir kadın arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu tesadüf değil HDP'nin kadın mücadelesine dönük bir saldırı. Tüm kadınlara yönelik bir saldırı.

"Ayrıca il binasının önünde çok fazla polis var. Sürekli polis gözetiminde olan bir yere nasıl birileri silahlara saldırabiliyor. Saldırgan yakalandı deniliyor, kendi elleriyle yaptıkları bir saldırıda kimi yakalıyorsunuz. Biz bütün gücümüzle HDP ile birlikteyiz HDP biziz.

"Sorumlular iktidar ve İçişleri Bakanıdır"

SOL Parti: Bu saldırı, HDP'yi hedef gösteren nefret ve düşmanlık dilinin bir sonucudur. Birarada yaşamı tahrip eden etnik ayrıştırmaya, baskı ve saldırılara karşı kardeşlik için omuz omuza.

TKP: HDP'ye yapılan saldırının ve katliamın sorumlusu yıllardır baskıyla ve korkuyla ülkeyi yönetmeye çalışan iktidardır. Sorumsuzca hedef göstererek siyaset yapmaya çalışan iktidar temsilcileri ve İçişleri Bakanı bu ağır provokasyonun sorumlularıdır.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *