ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Yerel gazeteler zor durumda kalacak”

“Yerel gazeteler zor durumda kalacak”
YAYINLAMA: 15 Ekim 2021 / 13.13
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2021 / 13.13
Resmi Gazete’de yayımlanan İhale Yasası’nın 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini belirten Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Halil Zor, yasanın uygulanması halinde Anadolu’da yayınlanan 900 civarındaki yerel gazetenin yüzde 95’inin kapısına kilit vurma durumunda kalacağını açıkladı.

Zor, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, yasanın 25 milyar liraya kadar olan hizmet alımı ve 50 milyar liraya kadar olan yapım işlerinin ihale ilanlarının yerel gazetelerde bir kez yayınlanmasını öngördüğünü açıkladı. Zor, daha yüksek meblağlı ihale ilanlarının Resmi Gazete’de yayınlanmasının hükme bağlandığını belirtti.

Resmi ilana ihtiyaç duymayan yaygın basının konuya seyirci kaldığını, zaten güç şartlar altında yayın hayatını sürdüren yerel basın temsilcilerinin ise seyirci kalmaması gerektiğine dikkat çeken Zor, “Anadolu Basın Birliği olarak, 20 Şubat 2003 tarihinde Ankara’da ilgili yerlere sesimizi duyurmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yürüme kararı almış bulunuyoruz. Kendi hakkımıza sahip çıkmazsak, bize başka kimse sahip çıkmayacak. Bu nedenle 20 Şubat 2003 tarihinde gazete sahibi olarak sizleri Ankara’da bekliyoruz. Güçbirliği yapabildiğimiz takdirde, bu yasanın engellenmesini sağlamış olacağız. Ankara’da gücümüzü ortaya koyamazsak, yarın bundan şikayetçi olmaya da hakkımız olmayacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *