ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

10 Bin polis atanacağına 10 bin üniversiteliye iş sağlansın

10 Bin polis atanacağına 10 bin üniversiteliye iş sağlansın
YAYINLAMA: 25 Eylül 2024 / 15.09
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2024 / 15.09

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Kapkaçı önlemek için 10 bin yeni polis atanacağına, 10 bin üniversiteliye istihdam sağlanırsa, kapkaçın unsurları kısmen ortadan kalkar" dedi.

Çelebi, Gaziantep Fuar Düğün Salonu'nda, halen toplusözleşme görüşmeleri devam eden sendikalarına üye AKTEKS işçilerine yönelik olarak düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, daha fazla üretmek, daha kaliteli üretmek ve işçilerin hak ettikleri ücreti almak için sendikal mücadele verdiklerini ifade etti.

Türkiye'de yaygınlaşan kapkaç olaylarına karşı 10 bin yeni polis ataması yapılacağını hatırlatan Süleyman Çelebi, şunları söyledi: "Kapkaç olaylarını önlemek için 10 bin yeni polis memuru istihdam edileceğine, Üniversite mezunu ve işsiz olan 10 bin kişiye istihdam sağlanmış olsa üretim olur, Üretimde kalite artar. Bu yapılabilirse, kısmen de olsa kapkaç olaylarının unsurları ortadan kalkmış olur. Biz polislere karşı değiliz, onların da koşullarının iyileştirilmesinden yanayız. Onların da çok zor koşullarda görev yaptığını biliyoruz.

Çin'den ve Uzakdoğu'dan gelen ürünler rekabet gücünü azaltıyor

DİSK’in hedefinin, daha önce olduğu gibi bundan sonra da sendikal mücadele vererek işçilerin haklarını savunmak ve almak olduğunu belirten Çelebi, şöyle konuştu: "Bizim için grev, amaç değil araçtır; adam gibi ücret istiyoruz. Sendikamıza üye fabrikalarda işçilerin haklarını almak için çalışıyoruz. Yatırımdan ve üretimden yanayız, daha fazla çalışmak, daha fazla üretmek ama emeğin hakkını da almak istiyoruz. Kapalı kapılar ardında sözleşme imzalayan bir sendika değiliz. İşverenlerin de sıkıntıları olduğunu biliyoruz. İşverenler de çok haksız değiller. İşsizlik artıyor, yatırım yapılamıyor, özellikle Çin'den ve Uzakdoğu'dan gelen ürünler, tekstilde rekabet gücünü azaltıyor."

İşverenler ya bizi kandırıyor ya da hükümeti

Kendileriyle konuşurken sorunlarını anlatıp Hükümeti eleştiren işverenlerin televizyonlara çıkıp iktidarı övdüklerini savunan Çelebi, İşverenler ya bizi kandırıyor, ya da iktidarı. Çünkü işverenler iktidara bağımlı. Biz ise (gelene ağam, gidene paşam) demiyor, her gelen iktidara karşı bağımsız tavır koyduğumuz için bedel ödüyoruz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *