ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

186 ile iletişim kuramıyoruz

186 ile iletişim kuramıyoruz
YAYINLAMA: 26 Nisan 2022 / 14.27
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2022 / 14.27
Muhtarlar TEDAŞ ile sağlıklı iletişim kuramamaktan yakındı

TEDAŞ Gaziantep Elektrik Dağıtım Müessese Müdürü Abdullah Tancan, mahalle muhtarına mahallelilerin elektrik dağıtımı ile ilgili problemleri ve çözüm yolları konulu toplantıya katılmaları için çağrı yaptı.

Şikayetler sümen altı ediliyor

50 civarda muhtarın katıldığı toplantıda, her mahallenin farklı sorunları masaya yatırılırken, ortak sorunlar da gündeme getirildi. Mahalle muhtarlarının pek çoğu sağlıklı iletişim kurulmadığından ve yazılı ve sözlü taleplerin sümen altı edilmesinden yakınırken, pek çoğunun ortak sorunu ise karşısında bir muhatap bulamamaktı.

186 tek başına yeterli olmuyor

İletişim kanallarının tıkalı olduğunu, muhtarların bir sorun anında görevlere ulaşmakta problem yaşadığını belirten 25 Aralık mahalle muhtarı, “Mahallede elektrikle ilgili bir sorun olduğunda 186’yı arıyoruz. Ancak 186 ile sağlıklı İrtibat kuramıyoruz. Çünkü karşınızdaki telesekreter. Telesekreter olayını hem yetinin farkında olmadığı için mahallede bir yangın ya da önüne geçilemez bir durum olsa muhtarlar yetkili ulaşamayacak. Ayrıca bu 186 tüm Gaziantep’i tarafından aranan bir telefon. Doğal olarak da tüm Gaziantep yine de arada bir telefon olmasından ötürü üzerinde çok ağır bir yük var. En azından muhtarlığın sağlıklı iletişim kurmaları açısından bir telefon hattı devreye girer. Vatandaşa dünyada benzeri bir olayda biz muhtarlardan yardım istediğinde olaya müdahale çabuk ulaşır” diye konuştu.

İletişim kanalları tıkalı

Güzelyurt Mahalle Muhtarı özellikle 186 ile sağlıklı bir iletişim kur olmadığından yakınanlar arasındaydı. 186 gibi acil hizmet veren bir birimin başında sürekli insanların doğru yönlendirilecek birlerini bulunması gerektiğinin altını çizen muhtar, 186‘yı arayanlara sağlıklı sonuç alamadığını söyledi. Toplantıda mahalle muhtarlarını özel hat verilmesinden, elektrik direklerindeki Mısır ve uçurtmaların toplanmasını isteyenlerin yanı sıra Mahallesi’ndeki trafoların ihtiyaca cevap vermediğini belirterek etrafı talep ettiklerini söyleyenlerin sayısı da az değildir.

30 yıldır aynı direkten enerji alıyorlar

Kozluca Mahalle Muhtarı, eski bir yerleşim yeri olan Kozluca mahallesine acil trafo ilavesi isterken, 30 yıl önce dikilen direklerden alınan enerjinin yetersiz olduğunu söyledi ve “Halen 30 yıl önce dikilmiş bir direkten elektrik almaktayız. 30 yıl önce hane sayısı bu kadar değil, artı elektrik tüketimi de bu kadar değildi. En azından eskiden bu semtte iş yeri sayısı ve dolayısıyla da enerji tüketim bu kadar fazla değildi. Eskiden ev olarak kullanılan pek çok yer şimdi ticarethane oldu ve doğal olarak da daha fazla enerji tüketiyor. Pek çok ev ya da evin altında trikoculuk yapılıyor. Ama biz halen aynı direkten enerji alıyoruz” dedi.

Karayılan Mahalle Muhtarı, ödeme yapabilmeleri için bankalarla yapılacak ortak bir çalışma sonucu vezne açılmasını istedi. TEDAŞ Gaziantep elektrik dağıtım müessese müdürü Abdullah Tancan, muhtarlara şikayetlerini değerlendirileceğini belirtirken, 2003 yılında köyü ve mahallelerde yatırım hizmetlerinin sonuna gelindiğini söyledi. Bakım onarım ile ilgili ihalelerin bu ayın içinde tamamlanacağı müjdesini veren Tancan, ay içerisinde ihaleye çıkacak olan bakım onarım çalışmaları, ağustos ayı içinde ihale edilir. Eylül ayı içinde de müteahhitlerin işlere başlayacağı tahmin ediliyor şeklinde açıklama yaptı.

Muhtarların genel şikayetlerinin değerlendirileceğini belirten Tancan, sorunların asgariye indirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüleceğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *