ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

320 köy okulu kapandı

320 köy okulu kapandı
YAYINLAMA: 04 Kasım 2021 / 14.23
GÜNCELLEME: 04 Kasım 2021 / 14.23
Gaziantep etkisi altına alan etkili kar yağışı nedeniyle 320 köy yolu trafiğe kapandı. Kent merkezinde ulaşım aksarken, kar nedeniyle bir okulun spor salonunun çatısı ile bazı ev ve işyerlerine çatılarında çökme oldu. Olaylarda can kaybı olmadı.

Köylerin çoğunun yolu kapandı

Köy Hizmetleri İl Müdürü Eyüp Karahan, yoğun kar yağışı nedeniyle Gaziantep’e bağlı toplam 420 köyden 320’sinin yolunun trafiğe kapandığını belirtti. Yol açma çalışmalarının kar durduktan sonra devam ettiğini söyleyen Karahan, “Kar sürekli yağdığı için açtığımız yollar yeniden kapandı. Bu nedenle karın durmasını bekledik. Ancak bu sırada görevli dokuz ekibimiz hazır bekledi, acil durumlarda müdahale ettik. Şu ana kadar bize acil bir konu gelmedi. Yalnızca bazı köylerdeki askerlerle hastaların şehre gitmeli şeklinde şikayetler geldi, bunlar içerisinde acil olanlarla ilgileniyoruz” dedi.

Dokuz ekipte toplam 27 personelin görev yaptığını ve her ekipte birer greyder ile diğer araç gereçlerin bulunduğu hatırlatan Karahan, vatandaşların acil durumda kurumun 321 06 54 ve 55 nolu telefonla arayabileceklerini açıkladı.

Şehirde çatılar çöktü

Öte yandan, kar nedeniyle Gazi Ortaokulu’nun spor salonunun çatısı çöktü. Bu arada Organize Sanayi Bölgesi’nde Akmer iplik fabrikası, Et Balık Kurumu yanındaki bir ahır ile şehir merkezindeki bazı işyerlerinin çatısı çöktü. Yetkililer, çatı çökmelerinde can kaybı olmadığını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *