ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

500 Dev projeden ikisi tamamlandı!..

500 Dev projeden ikisi tamamlandı!..
YAYINLAMA: 14 Şubat 2024 / 17.19
GÜNCELLEME: 14 Şubat 2024 / 17.20

Seçim öncesinde Şahinbey ilçesinde 5 yılda 500 büyük proje gerçekleştirileceğini vaat eden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, projelerinden ikincisini de gerçekleştirdi. İlk projesinde ilçenin kaldırım bordürleri mavi beyaza boyarken, ikinci projesinde çöp konteynerlerini toplayıp, ilçeyi çöplüğe çevirdi.

Şahinbey şanssız bir ilçe

Şahinbey ilçesinin şanssızlığı Ömer Can’ın uygulamalarıyla devam ediyor. Yıllarca Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ile takışarak, ilçeye hizmet gelmesini engelleyen Yaşar Ağyüz’den sonra AKP’li Belediye Başkanı Ömer Can’da ilçenin kaderiyle oynuyor. Yanlış ve hatalı uygulamalarıyla kamuoyunun tepkisini toplayan, buna rağmen ne parti yöneticilerinin, ne de Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in uyarılarını dikkate almayan Can’ın bu uygulamadaki amacının ne olduğu bilinmiyor.

Çöpünü akşamdan atmayana para cezası

Yaşar Ağyüz döneminde Şahinbey de özellikle ana arterler ve sokaklara yerleştirilen çöp konteynerleri sayesinde çöpler dağılmadan toplanabiliyordu. Ömer Can ilçedeki tüm konteynerleri toplayınca vatandaşlar çöplerini getirip caddenin ortasına atmaya başladı. Yeni uygulamada vatandaşların poşete koyacağı çöplerini akşam saat 19:00-20:00 arasında dışarı bırakması isteniyor. Bu saatler dışında dışarı çöp bırakanları ise para cezası bekliyor.

500 Dev proje safsatası meğer gerçekmiş(!)

Konteynerlerin kalkması ile her yerin çöplüğe dönmesinin şaşkınlığını yaşayan ilçe sakinleri, “Ömer Can seçim öncesi gelip oy isterken 5 yılda 500 dev proje gerçekleştireceğini söylediğinde doğrusu inanmamıştık. Ama uygulamaları ile bu sözlerinin gerçekliğine inanmamızı sağladı. Önce kaldırım bordürleri mavi beyaza boyayarak iğrençleştirdi. Şimdi de çöp konteynerlerini toplayıp ilçeyi çöplüğe çevirdi. Ömer Can, duyduğumuz kadarıyla belediyecilik konusunda zerre kadar tecrübesi olmayan ve burnunun dikine giden bir adam. Bu yanlış uygulamalardan dönmesi için kendisini hem il başkanı hem de Büyükşehir Belediye başkanının uyardığını duyduk ama hiçbirine aldırış etmiyor. AKP, Ömer Can sayesinde ilçede bitme noktasına geldi” diye konuştu.

Elimiz kırılsaydı da vermeseydik

Ömer Can’ın bu uygulamaları kimden, hangi belediyeciden aldığı akılla yaptığını merak ettiklerini belirten vatandaşlar, “İlçemiz geçen dönemde Yaşar Ağyüz-Celal Doğan çekilmesinden hizmet görmedi. Yaşar Ağyüz’ün ardından AKP’nin iktidar olanakları ile ilçeye iyi hizmetler geleceğini umut ederek, Ömer Can’a oy verdik, ama daha aradan birkaç ay geçmeden elimiz kırılsaydı da vermeseydik, demeye başladık. Herhalde bu kadar kısa sürede bunu dedirtebilmekte bir başarı”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *