ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Acil serviste günde 700 hastaya hizmet veriliyor

Acil serviste günde 700 hastaya hizmet veriliyor
YAYINLAMA: 21 Eylül 2022 / 20.50
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2022 / 20.50
Gaziantep Devlet Hastanesi acil servisinde günde yaklaşık 700 acil hastaya müdahale edildiği belirtilirken, 16 doktorun üç vardiya halinde görev yaptığı bildirildi.

Yöredeki devlet hastaneleri içerisinde röntgen, tomografi ve laboratuvar olan tek hastane Gaziantep devlet hastanesi acil olduğu açıklandı. Acil Servisi maddi destekte bulunan resmi, özel kurum ve kuruluşlarla kişiler için hastanede birer teşekkür panosu oluşturuldu.

16 hekim 12 hemşire görev yapıyor

Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı ve acil servis ve ameliyathane sorumlusu Dr. Ali Güven Fincan, son derece modern bir acil servise sahip olduklarını söylerken, günde ortalama 700 hastaya bakıldığını açıkladı. Servis içerisinde sekiz müdahale odası, altı muayene masası, ayrıca acil cerrahi ve dahiliye müdahale birimlerinin yanında röntgen, tomografi ve laboratuvara sahip ek acil Servis olduklarını kaydetti. Halen 16 hekimin üç vardiya halinde görev yaptığını hatırlatan doktor fincan, bunlardan üçünün uzman hekim olduğunu belirtirken, 12 tane hemşirenin görev yaptığını açıkladı.

Yoğun bakım ünitesi için

hayırseverlere çağrı yapıldı

Acil servisin üzeri ile hastanede boş alan diğer bir bölümü 20 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi açacaklarını belirten fincan, bu nedenle maddi desteğe ihtiyaç olduğunu ve hayırseverlerin desteğini beklediklerini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *