ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AK parti çark ediyor

AK parti çark ediyor
YAYINLAMA: 01 Kasım 2021 / 14.48
GÜNCELLEME: 01 Kasım 2021 / 14.48
AKP'nin seçim meydanlarında verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade eden Genç Parti il başkanı Kenan Tarık Polat, AK Parti'nin yolsuzlukla mücadele edeceği, dokunulmazlık zırhını kaldıracağı, şeffaf bir yönetim sergileyeceği sözünü vererek oy topladığını hatırlattı.

Polat, aradan 3 ay geçmesine rağmen, bu konularla ilgili uygulamada bir şey olmadığını, hükümetin Irak savaşı zırhına bürünerek ülkede acil çözüm bekleyen sorunları görmezden geldiğini ve halkın dikkatini savaşa yönlendirdiğini kaydetti.

Halkın sorunları görmezden geliniyor

Polat, “Hükümet savaşı bahane ederek sorunları çözme çabasında olmuyor. Hatta çaba göstermiyor. Krizden bu yana esnafın, sanayicinin, işçinin, köylünün, memurun halen hükümetten beklentisi var. Fakat ortada somut çözümler yok. Hep söylemlerle hareket ediliyor. Bazen bakan, başbakan, parti genel başkanları farklı görüşler belirterek piyasaları olumsuz etkiliyor. Devlet adamlığı, devlet yönetimi böyle olmamalı” dedi.

Resmi kurumlara akraba ve yandaşlarını atıyorlar

AK partililerin devlet yönetiminde şeffaflık ve demokratik bir yapı vadettiğini, ancak 1 aydan bu yana valiler başta olmak üzere genel müdür ve tüm daire müdürleri için atama operasyonu başlattıklarını söyleyen Polat, “sözlerinden hep çark ediyorlar. Çoğu resmi kurum ve kuruluşun başına kendi akraba ve yandaşlarını getirdiler. Örneğin, sağlık müdürlüğüne milletvekili Fatma Şahin'in eniştesinin atanması, gerçek niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Bu tür atamalar hem devlete olan güvene darbe vuruyor, zaman kaybına yol açıyor ve verimliliği etkiliyor” dedi.

Vergi düzenlenmesini yapmadılar

Hükümetin iktidara gelmeden önce vergi borçları konusunda düzenleme yapacağını söylediğini, fakat şu ana kadar bir düzenleme yapılmadığını hatırlatan Polat, mükelleflerin halen bir beklenti içerisinde olduğunu, ancak hükümetin bu konuda da çark ederek IMF'nin vergi oranlarını artıran sözünden hareket edeceği görüşünün hakim olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *