ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP, cinsel ayrımcılık yapıyor

AKP, cinsel ayrımcılık yapıyor
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2024 / 17.03
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2024 / 17.03

Cumhuriyet kazanımına en çok kadınların ihtiyacı vardır

 

AKP'nin prim yapmak amacıyla ılımlı bir politika izlemeye çalıştığını, oysa ciddi uygulama ve tasarılarla gerçek niyetini ortaya koyduğunu belirten CHP Kadın Kolları Başkanı Gülten Gülsu, "AKP kadın zanlı ve şüphelilerin kadın doktorlar tarafından muayene edilmesini isteyerek cinsel ayrımcılık yapıyor. Bunun bir sonraki adımı haremlik selamlıktır" dedi.

Irksal, dinsel ya da cinsel her türlü ayrımcılığa karşıyız

Ayrımcılığın gerek dinsel, gerek ırksal gerekse de cinsel ne şekilde olursa olsun ayrımcılığın her türüne karşı olduklarını belirten Gülsu, "AKP, hazırladığı yasa tasarısını görüşürken, kadın şüpheli ya da sanığın muayenesinin kadın doktorlar tarafından yapılması koşulunu getiriyor. Bu tasarının haremlik selamlık muayenelere yol açacağını ve bu nedenle bu görüşü kınadığımızı belirtiyorum. Diğer ayrımcılıklara karşı olduğumuz gibi cinsel ayrımcılığa da karşıyız. Bu yasa tasarısı hastaya ve doktora saygısızlıktır. Ayrıca insan haklarına aykırıdır. Türk Ceza Yasası'nın ayrımcılık maddesine de ters düşmektedir. Bu AKP hükümetinin kadına bakış açısıdır diye konuştu.

Kadın, siyasette aktif rol üstlenmeli

Genel merkezin aldığı karar doğrultusunda uzun bir süreden bu yana yapılamayan kadın vegençlik kurulları seçiminin CHP'ye yakışır bir olgunlukta ve demokratik şekilde tamamlandığını belirten Gülsu, "Yapılan seçim sonunda ortaya çıkan tablo bir nöbet değişimidir. Görevimizin anlam ve önemini biliyoruz. Kadınlarımızın Türkiye siyaseti içerisindeki yerini ve önemini biliyoruz. Kadınlarımızın siyasal yaşamda aktif bir rol ve sorumluluk üstlenmesi temel çıkış noktamız olacaktır.

Demokrasi temelinde yükselen ve laiklikle taçlanan Cumhuriyet kazanımlarına en çok kadınlarımızın ihtiyacı vardır" şeklinde açıklama yaptı.

Kadın siyasal yaşa doğrudan katılabilmeli

Kadınların eşit yurttaşlar olarak toplumsal ve siyasal yaşamda aktif bir rol üstlenmesinin doğrudan siyasal yaşama katılımıyla mümkün olacağını belirten Gülsu, "Kadın, evinde eş, işyerinde çalışan, çocuklarının anası, eşinin arkasında duran anne olarak elbetteki eşit koşullarda mücadele etmesinin zorluklarını biliyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen kadınlarımızın özverili emeklerini CHP'ye sunacaklarına olan inancımız tamdır. Yönetimlerimiz ve kadınlarımızla birlikte, partimizi yaşamın olduğu her alana taşıma çabası içinde olacağız. Tarlada, fabrikada, devlet dairelerinde, özel bürolarda çalışan emeklerini satan, ev hanımlarıyla bütün kadınlarımızla dayanışma içinde olacağız.

Çalışmalarımızı bu anlayış doğrultusunda yönetimlerimizle ve kadınlarımızla birlikte planlayarak yürüteceğiz. Partimizin yönetim organları, özellikle gençlik kollarıyla birlikte, dayanışma içinde siyasal yaşama ve partimize gençleri ve kadınlarımızı kazandırmak doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *