ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Antepfıstığına sahip çıkılmalı

Antepfıstığına sahip çıkılmalı
YAYINLAMA: 02 Kasım 2021 / 14.07
GÜNCELLEME: 02 Kasım 2021 / 14.07
Antepfıstığı ile ilgili hükümetin hiçbir çalışmasının olmamasını eleştiren MHP Şahinbey ilçe Başkanı Mehmet Deniz, bölgenin sembolü olan ve bölgeyle özdeşleşen, ekonomiye önemli girdi sağlayan antepfıstığında verimi artırmak için gayret gösterilmeli görüşünü savundu.

Antepfıstığı yetiştiren çiftçi sayısı azalıyor

Gazianteplilerin AKP’ye milletvekili kazandırdığını, bu nedenle yöre insanın öncelikli geçim kaynaklarından biri olan antepfıstığında verimi arttırmak İçin gayret gösterilmesini istedi.

MHP ilçe başkanı Deniz, “Antepfıstığına sahip çıkılması, verimi arttırmada ve pazar edinme de hükümet ve Gaziantep milletvekilleri gerekli çabayı göstermeli. Her insanın önceliği geçim kaynağı bu ürün. Fakat kabak çekirdeği kadar değeri yok. Antepfıstığı ile ilgilenen çiftçi sayısı hızla azalıyor. Bazıları antepfıstığı ağacını söküp yerine zeytin dikiyor. Çünkü ürün gerçek değerinden satılmıyor. Köylünün elinde ürün çıktıktan sonra pahalanıyor. Asıl emek veren, sıkıntı çeken çiftçi, ama parayı tüccar kazanıyor” dedi.

Antepfıstığı için Ar-GE yaptırılmalı

Antepfıstığı pazarının yeterli olmadığını hatırlatan Deniz, antepfıstığının artık Gaziantep’in değil Türkiye’nin sembolü olduğunu, ancak yeteri kadar tanınmadığını söyledi. Verimi artırıcı hiçbir ciddi çalışmanın da yapılmadığını kaydeden Mehmet Deniz, “Yeterli çalışma yapılmıyor. Halen antepfıstığı iki yılda bir ürün veriyor. Fakat bazen hava koşullarının yanı sıra gerekli ilaçlı koruma yapılmadığı için çiftçi verim yılı olmasına rağmen yine ürün alamıyor. Böyle durumlarda üretici çok perişan oluyor. Antepfıstığı, bugün birçok gıdanın üretiminde katkı maddesi olarak kullanılabiliyor. Burada AKP’lilere büyük görev düşüyor. Antepfıstığı ile ilgili gerekli pazar arayışı için çaba göstermeliler” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *