ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Arsa tahsisinde süre uzatıldı…

Arsa tahsisinde süre uzatıldı…
YAYINLAMA: 02 Kasım 2021 / 14.07
GÜNCELLEME: 02 Kasım 2021 / 14.07
Büyükşehir belediyesinin düşük gelir grubundaki vatandaşları konu sahibi yapmayı amaçladığı Taşlıca, Yeşilkent sosyal projesinde üçüncü etap arsa dağıtımı için başvuru süresi 7 Mart 2003 tarihine kadar uzatıldı.

Gayrimenkulü olmayanlar faydalanıyor

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali ihsan Sofuoğlu, arsaların kura ile dağıtılacağını belirterek, dar gelirli, kendine, eşine ve reşit olmamış çocukların ait gayrimenkulü olmayanları konut sahibi yapmak için 1999 yılında encümen kararı ve yasaya bağlı kalarak 843 kişiye arsa tahsisi yaptıklarını hatırlattı. Aynı şekilde ikinci etapta 340 kişiye arsa tahsisi yaptıklarını kaydeden Sofuoğlu, üçüncü etapta arsa tahsisi için süreyi uzattıklarını bildirdi.

Başvurular 7 Mart’a kadar uzatıldı

Mülkiyeti Büyükşehir belediyesine ait gecekondu önleme bölgesinde tahsise hazır hale getirilen arsanın kura ile dağıtılacağını belirten Sofuoğlu: “Şimdi üçüncü etabın dağıtımı yapılacak. Arsa tahsisinden faydalanmak isteyen vatandaşlara daha önce yeni 1 Şubat 2003 tarihine kadar süre verilmiş. Fakat olumsuz hava koşulları göz önünde tutularak, bu süreyi 7 Mart 2003 Cuma günü saat 17:00’ye kadar uzattık. Sosyal konutlardan faydalanmak isteyenler, bugün Büyükşehir belediyesi Toplu Konut Müdürlüğüne şahsen başvurucaklar. Bu tarihten sonra başvurular kabul edilmeyecek” dedi.

İki yıl içerisinde projeye

uygun inşaata başlanacak

Müracaatlardan sonra, beyanların doğru olup olmadığının tespit edileceği ifade eden Sofuoğlu, beyanı olanlara, noter huzurunda yapılacak kura çekilişi ile arsa tahsis edileceğini açıkladı. Ali İhsan Sofuoğlu, “Alt sahiplerinden onay eşit taksitte 1 milyar TL tahsil edilecek. Arsa alanlar en geç iki yıl içerisinde belediye tarafından belirlenen projeye uygun inşaata başlayacak” dedi.

650 inşaat devam ediyor

Sosyal konut projesinin altyapı çalışmaları ile ilgili bilgi veren Sofuoğlu su, kanalizasyon ve yol gibi altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, “Sosyal konut alanlarına bir de su deposu yapıldı. Şu ana kadar 183 arsa tahsis yaptık. Bunlardan yedi tanesi konutları tamamladı, içerisinde ikamet ediyor. 650 inşaata devam ediyor. Diğerlerine de en kısa zamanda başlanacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *