ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ayda 2 bin 500 ton kaçak akaryakıt satılıyor

Ayda 2 bin 500 ton kaçak akaryakıt satılıyor
YAYINLAMA: 24 Eylül 2023 / 17.16
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2023 / 17.17
Akaryakıt bayileri derneğinden yapılan açıklamaya göre ilimizde bulunan 37 akaryakıt istasyonunun gereğinden fazla olduğu, buna karşın kaçak akaryakıt satışının yaygın olduğu belirtildi.

Dernek yetkilileri, “İlimizde yaygın bir şekilde kayıt dışı akaryakıt satışından merkezde bulunan 37 istasyon çok fazla etkilenmektedir. Şehir merkezi, GATEM ve çevre yolu üzerinde bulunan yaklaşık 50 noktada ayda 2 bin 500 ton kayıt dışı ve kalitesiz akaryakıt satılmaktadır” diye konuştu.

Kaçak akaryakıtın üzerine gidiliyor

Son aylarda akaryakıt denetimlerinin arttığı belirtilirken, valiliğin yayınlamış olduğu 05.08.2003 tarih ve 258 sayılı yazısıyla kentimizde kaçak akaryakıt satan satıcılar için yoğun bir mücadele başlamıştır. Hükümetin kayıt dışı ticaretin üzerine ısrarcı ve kararlı mücadelesinin sonucu olarak ilimizde de hiçbiri vergi mükellefi olmayan, bir kuruş vergi vermeden ülkemizi milyarlarca dolar zarara uğratan kaçakçıların üzerine gidilmesi sonuç vermeye başlamıştır. Biz akaryakıt bayileri derneği olarak, valiliğimiz, gerek emniyet müdürlüğümüzün, mali şube müdürlüğümüzün bu konuda göstermiş olduğu hassasiyete sonuna kadar destek veriyoruz” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *