ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bilgin, şeffaf bir yönetim vadetti

Bilgin, şeffaf bir yönetim vadetti
YAYINLAMA: 28 Ekim 2021 / 17.44
GÜNCELLEME: 28 Ekim 2021 / 17.44
Gaziantep'in yeni Valisi Lütfullah Bilgin, ticareti daha da geliştirmek için gerekli çabayı göstereceklerini, sınır ticaretine ve kültürel değerlere değer vereceklerini ifade ederken, organize suçlar ve yolsuzlukla mücadeleye devam edileceğini, bürokrasinin güvenlik dışındaki tüm faaliyetlerinin basına açık olacağını ve şeffaf bir yönetim uygulayacaklarını söyledi.

İşte Vali Bilgin’in ilk mesajlarını içeren açıklamaları:

Toplam kalite sağlanacak

Toplam kalite yönetimi anlayışına her seviyedeki görevlimiz ile beraber yaşayarak gerçekleştireceğimizi düşünüyorum.

Öncelikle görevimiz eğitim

Biz idareciler için, herhalde en önemli iş, eğitim seviyesinin yükseltilmesidir. Hangi yılda olursa olsun, hangi seviyede olursak olalım, herhalde en fazla yapabileceğimiz işler eğitim sektöründe olacaktır.

Sınır ticaretini geliştireceğiz

Burası bir ticaret kenti, sadece bölgesinin değil, Türkiye'nin önemli ticaret merkezlerinden biri nokta özellikle, sınır ticaretini geliştirmek için sanayi ve ticaret odası ile işbirliği içinde olacağız.

Zeugma’ya destek vereceğiz

GAP’pla beraber Gaziantep çok önemli bir turizm merkezi olacaktır. Zayıf mı ya da daha önceki değerli velilerimiz tarafından öne çıkartılan ve dünya kültür listesine giren projeye destek vereceğiz.

Hırsızlık olayları önlenmeli

Gaziantep'te artan göçle birlikte hırsızlık olayında da son yıllarda artış yaşanıyor. Huzurun olmadığı yerde yatırımın ve zenginliğin olması mümkün değil. O zaman kenti çok daha huzurlu hale getirmeliyiz ki, insanlar daha rahat yaşasın ve yatırım yapsın. Bu anlamda yolsuzlukla ve organize suçlarla mücadelede daha dikkatli ve gayretli olacağız.

Ayağının tozu ile

basın toplantısı düzenledi

Vali Bilgin için dün Hatay-Gaziantep il sınırında karşılama töreni düzenlendi. Bilgin’i sınırda Vali Vekili İsmail Korkmaz ile il jandarma komutanı Ömer Tüzün, emniyet müdürü Ali Kalkan ile ilçe kaymakamları karşıladı. Vilayet önünde düzenlenen karşılamadan sonra Bilgin ayağının tozu ile bir basın toplantısı düzenledi. Gaziantep'in Mustafa Kemal Atatürk'ün takdirini kazanmış ve Kurtuluş Savaşı'na öncülük eden kent olduğunu söyleyen Bilgin, “Kurtuluş Savaşı'nı öncülük eden Gaziantep, Türk milletinin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında da bir sanayi ve ticaret kenti olarak öncülük etmiştir. Böyle bir kentte varlığı olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. 58 hükümete de şükranlarımı sunuyorum dedi.

En önemli işimiz eğitim

seviyesini yükseltmek

Göreve başladıktan sonra kentin temel problemlerini tespit ederek çözmeye çalışacaklarını kaydeden Bilgin, “Biz idareciler için herhalde ilk önemli iş, eğitim seviyesinin yükseltilmesidir diye düşünüyorum. Hangi yılda olursa olsun hangi seviyede olursak olalım herhalde en fazla yapacağımız işler eğitim sektöründe olacaktır Gaziantep'te ilköğretim ve ortaöğretimde ve üniversite eğitiminde yapacağımız çok şey olacak” diye konuştu.

Sınır ticareti önemli

Gaziantep'in bir sanayi kenti olduğunu hatırlatan vali bilgin sözlerine şöyle devam etti: Kentin öncelikleri arasında sanayi geliyor. Sanayicilerimiz ile birlikte, sanayi ve ticaret odalarının yöneticileri ve iş adamlarıyla, onların problemlerinin çözümünde bürokrat gibi düşünerek, beraber hareket edeceğiz. Burası bir ticaret kenti, sadece Bölgesi'nin değil, Türkiye'nin önemli ticaret merkezlerinden biri. Ticarette, sınır ticaretinde önemli olduğunu düşünüyorum, o zaman ticaretin gelişmesi için bir yandan ticaret odamızın değerli başkanı ve yöneticileri ile bu işi görüşmye çalışırken ve diğer taraftan sınır ticareti ile ilgili olarak yapılması gerekenleri tespit edip bir gün o konularda da ticaretin iyileşmesi için gayret göstermeniz gerek.

Bilgin, bu anlamda Kürşat Tüzmen'in Gaziantep için şans olduğunu vurguladı.

Tarihi değerlere sahip çıkılacak

Tarım alanında Antep fıstığının öne çıkan bir ürün olduğunu, ancak onun ötesinde sulanabilir arazilerin ancak az bir kısmınn kullandığını söyleyen Vali Bilgin, tarım alanında verimliliğin artması ve özellikle sulama projesine büyük ağırlık verilmesi gerektiğini açıkladı. Sulama projeleri ile beraber ürün çeşitlenmesi, ona dayalı olarak ürünlerin değerlenmesi konusunda çaba gösterildiğini belirten Vali Lütfullah Bilgin, tarihi ve kültürel değerlerin önemine dikkat çekerek, “Bir gün GAP’la beraber Gaziantep çok önemli bir turizm merkezi olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Gaziantepspor'un 1. Ligde olmasının kentin tanıtımı açısından önemli olduğuna değinen Bilgin, asayiş olayları açısından son yıllarda artan göçle birlikte hırsızlık olaylarının yoğunlaştığı kentte, polis ve jandarma ile işbirliği içerisine girerek bu olayları asgariye indirmeye çalışacaklarını vurguladı. Huzurun olmadığı yerde yatırımın ve zenginliğin olmayacağını hatırlatan Bilgin, o zaman kenti çok daha huzurlu hale getirmeliyiz ki, insanlar daha rahat yaşasın ve yatırım yapsın. Bu anlamda yolsuzlukla ve organize suçlarla mücadelede de daha dikkatli ve gayretli duracağız diye konuştu.

Resmi kurumlarında vatandaş

odaklı yönetim hakim olacak

Resmi kurum ve kuruluşlarda bürokratik yönetim anlayışından çıkılarak vatandaş odaklı bir yönetim anlayışına geçilmesi gerektiğini söyleyen Lütfullah Bilgin, “Önümüzdeki haftalarda hem genel idare ile ilgili reform çalışmaları hem de mahalli idarelerle ilgili reform niteliğinde yasalar meclis gündemine gelecek. Vatandaş-devlet ilişkileri açısından çok daha farklı bir anlayışa geleceğimizi düşünüyorum. Bu yasalar muhakkak ki çok önemli. Ancak ondan daha da önemlisi bizim kafamızda böyle bir yönetime hazır olmanız gerekiyor. Elazığ valiliği döneminde Türkiye'de ilk defa valilik hizmetleri sunumu olarak ISO 9002 belgesi alan ilk valilik bizdik. Burada da toplam kalite yönetimi anlayışını her seviyedeki görevlimiz ile beraber yaşayarak gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Tüm basına aynı mesafede olunacak

Basının demokratik ülkelerde önemini hatırlatan Bilgin, haber almanın basının vazgeçilmez unsuru olduğunu vurguladı. Kalkınmayı başaran ülkelerin demokrasi sayesinde büyüdüğünü hatırlatan Bilgin, güvenlik dışında tüm faaliyetlerin basına açık olacağını, halkın bilgilenme özgürlüğüne duyarlı olduklarını belirterek, tüm basın yayın organlarına ise aynı mesafede olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *