ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cezaevlerini birer eğitim yuvası haline getirmek için çalışıyoruz

Cezaevlerini birer eğitim yuvası haline getirmek için çalışıyoruz
YAYINLAMA: 13 Nisan 2023 / 17.11
GÜNCELLEME: 13 Nisan 2023 / 17.11
Türkiye Anneler Derneği Gaziantep Şubesi başkanı Süheyla Tahaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep E-tipi kapalı cezaevini ziyaret ederek, dikiş ve nakış kursuna katılan kadın mahkumlara malzeme yardımı yaptılar.

Tahaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Karayiğit ile birlikte kadın mahkumların kurs gördüğü koğuşa giderek, giyim öğretmeni Kübra Küçükoğlu’ndan bilgi alıp, daha sonra da 27 koli malzemeyi verdiler.

Kadın mahkumlarla yakından ilgilenen Süheyla Tahaoğlu, “Biz, zenginden alıp, fakirlere, ihtiyacı olanlara veriyoruz” diye espri yapıp, mahkumlara verilen malzemelerin (kumaş, iplik, çeşitli aksesuar, kadife) ekonomik durumu iyi olan hayırseverler tarafından temin edildiğini söyledi.

Dernek olarak, ihtiyacı olanlara yardım için çalıştıklarını ve kadın mahkumlarıda hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Tahaoğlu, “Kadın mahkûmlarımız, cezalarını çekiyorlar. Özgürlükleri ellerinden alınmış durumda. Ancak, biz onların suçları ile cezaları ile ilgilenmiyoruz. Onları üretken hale getirmek, hayata daha sıkı bağlanmalarına yardımcı olmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Karayiğit ise cezaevlerinin sadece suçluların bulunduğu yerler olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Cezaevinde kalan mahkumlarımızı bir meslek sahibi yapmak için değişik branşlarda kurslar açıyoruz. Tabii ki kadın mahkumlarımız biçki dikiş ve nakış kurslarına büyük ilgi gösteriyor. Bugün, kurs yerlerimize yapılan malzeme yardımı çok anlamlı ve son derece sevindirici. Mahkumlarımızı topluma kazandırmak için seferber olmak zorundayız. Cezaevini eğitim kurumu haline getirmek için çalışıyoruz. Önemli olan, cezaevine giren insanların, cezalarını çektikten sonra buradan, topluma yararlı bir insan olarak çıkmasını sağlamaktır.”

Karayiğit, cezaevine meslek kurslarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Halen, cezaevinde okuma yazma kurslarımız devam ediyor. Bu kurslarımızın yanı sıra ilköğretim ve liseyi dışardan bitirebilmek için kurslarımızda var. Mahkumların, eğitimli insanlar olabilmesi için eğitim kurslarına büyük önem veriyoruz. 2004 yılında, eğitim kurslarını daha da artırmak için seferber olacağız. 2004 yılından insana yatırım yılı seferberliği yılı olarak görünmesini istiyoruz. Tabii ki insana yatırım eğitimle olur, cezaevlerinde bulunan insanlarımıza da en iyi eğitimi vermek zorundayız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *