ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Diktatörler kalıcı ve başarılı olamaz

Diktatörler kalıcı ve başarılı olamaz
YAYINLAMA: 22 Ekim 2021 / 17.34
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2021 / 17.34
ABD'de, saldırı için geri sayıma başlarken, siyasiler Saddam'ın bölge için bir tehlike olduğunu, ancak her şeye rağmen sorununun barışçı yollardan çözülmesini istediklerini ifade etti. ABD kararlı, BM’yi bile dinlemiyor

AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu, ABD'nin Irak'ı vurmakta kararlı olduğunu, bu konuda geri adım atmaya özen göstermediğini belirterek, ikna çabalarının sonuç vermediğini açıkladı. Sorununun barışçı yollardan çözümlenmesinden yana olduklarını vurgulayan Eruslu, “Gönül ister ki bu savaş olmasın. Ama ABD bu konuda kararını vermiş, geri adım atmak gibi bir düşüncesi yok. BM’yi bile dikkate almıyor Türkiye çok dikkatli olmak zorunda. Savaştan büyük zarar göreceğiz” dedi.

Ekonomi kötü etkilenecek

Irak Savaşı'ndan ekonominin büyük ölçüde etkileneceğini söyleyen Eruslu, “Bölgede can kayıpları olacak. Bu savaştan sonra bölgenin coğrafyası değişecek ve bölgede çok önemli gelişmeler yaşanacak. Çok büyük zayiatlar olacak” diye konuştu.

Hükümet kandırma politika izliyor

Irak sorununun barışçı yollarla çözülmesi gerektiğini, bölgede ve dünyada savaş istemediklerini söyleyen CHP İl Başkanı Duran Ergetir de, “Savaş istemiyoruz. Eğer olacaksa da buna öncelik olarak BM karar vermeli. ABD'nin inisiyatifinde olmamalı. ABD'nin hiçbir ülkeyi dinlemeden yapacağı saldırı yanlış. Hükümet bu konuda tutarlı değil. Kandırma politikası izliyor. Bir yandan ABD'ye şirin gözükmeye çalışıyor. Diğer yandan Arap ülkelerine koşarak, kendini kamufle ederek rengini belirtmek istemiyor. Türk hükümeti Savaş istemiyormuş izlenimi vermeye çalışıyor” dedi.

Saddam'ı savaşlar diktatör yaptı

Saddam’ı diktatör yapanın savaşlar ve ondan sonra açlık ve yoksulluk çeken halk olduğunu belirten Ergetir, “Irak uzun yıllar hep savaştı. Bu durumda halk büyük bir yoksulluk çekti. Ardından uygulanan ambargo yoksulluğu daha da tırmandırdı. Böyle bir ülkedeki halk elbette karşılaştığı haksız uygulamalara karşısında içinde bulunduğu konum gereği Saddam'ı diktatör yaptı. Yoksa Irak halkı rejimi kendi eliyle değiştirdi. Ama bugün halkın gücü yok, halk aç ve yoksul” diye konuştu.

Diktatörler hiçbir

zaman başarılı olamadı

Irak lideri Saddam Hüseyin yüzünden bölgede bir savaş çıkmasını tasvip etmediklerini belirten ANAP İl Başkan Yardımcısı Ulvi Toprakçı da dünyadaki hiçbir diktatörün kalıcı ve başarılı olmadığını vurgularken, “Diktatörler kanlı ya da kansız bir şekilde devrilmişlerdir. Saddam'ın akıbeti de aynı şekilde olacak. Ne kadar diretirse diretsin, meydan okursa okusun başarılı olamaz. Direnmesi de iyi netice vermeyecektir” dedi.

Ülkenin menfaati neyi gerektiriyorsa o yapılmalı

Toprakçı, “Savaşa kesinlikle karşıyım. Barıştan yanayım, sorunların barış içerisinde çözülmesini savunuyorum. Fakat ülkenin menfaati neyi gerektiriyorsa onun yapılması şart. Hükümet olası Irak Savaşı'nda halen net tavır ortaya koymadı. Nasıl bir politika izleyeceğini halen belli değil. Bu da çok tehlikeli ve yanlış. Artık nerede yer alacak sabunu açıklaması gerek” şeklinde açıklma yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *