ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Emekli AKP’ye ateş püskürüyor

Emekli AKP’ye ateş püskürüyor
YAYINLAMA: 30 Kasım 2023 / 15.43
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2023 / 15.45

AKP hükümetinin seçimlerden önce söylediklerinin tersi uygulamalara giriştiğini ve zaten zor durumda olan emeklileri iyice perişan ettiğini belirten Türk Emekli Sen Şube Başkanı Mustafa Kaleoğlu, “Seçim öncesi başka, seçim sonrası başka uygulamalar yapan AKP hükümetini istemiyoruz” dedi.

AKP, emeklileri hayal kırıklığına uğrattı

AKP hükümetinin göreve geldi günden bu yana kadar emeklinin lehine bir tek iyileşme yapmayıp, aksine emekliyi mağdur ettiğini ve emeklinin yanında AKP’nin tamamen puan kaybettiğini belirten Kaleoğlu, “Biz emekliler, bütün çileyi kendi omzunda kabul ederek kimseye yük olmadan ayakta durabilmek için direncimizi sonuna kadar kullanırız. Bugüne kadar bizleri idare eden hükümetler, emekliyi hep perişan etti. Ümidimiz olan 59. hükümet de umudumuzun tam aksine bir tablo ile bizleri hayal kırıklığına uğrattı. AKP hükümeti hukuk kurallarını hiçe sayarak 2003 yılında çalışana verdiği 160 milyon enflasyon farkını emeklisine vermeyerek, emeklinin güvenini yitirdi. Emekli ile alay edercesine yüzde 6’lık maaş artışıyla bizleri bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı ve perişan etti. Bu da yetmez gibi emekliden vergi alınsın diyebilme cesaretini göstererek, puanını tam olarak kaybetti” diye konuştu.

AKP, emekliye insanca yaşamayı layık görmüyor

“Devamlı Türk milletine Avrupa insanından örnek veren Başbakan Erdoğan’a bir örnekte bizden” diyen Kaleoğlu, “Avrupalı bir emekli tatil yapmak için ülkemize geldiğinde avuç dolusu parayı nasıl harcayacağını düşünüyor. Ülkemizde ise ömrünün en güzel yıllarını devletin en güzide mevkilerinde çalışarak geçirmiş insanlar, emekli olduktan sonra bırakın tatili, karnını nasıl doğuracağını düşünüyor. Bir ülkenin refah seviyesi, ancak o ülkenin emeklisine verdiği hizmetin seviyesi ile ölçülür. Sizin emeklileri insanca yaşamaya layık görmediğiniz açıktır. Yarınlar uzak olmamakla birlikte yeni seçimler gelir, bu günleri arar duruma düşersiniz. Ancak ondan sonra da sizin son pişmanlığınız fayda etmeyecektir” şeklinde açıklama yaptı.

AKP bir daha bu kadar oyu rüyasında görecek

Kaleoğlu, “Emekliler olarak, 59. hükümeti bir kez daha kınıyor ve uyarıyoruz. Bizleri IMF’ye teslim eden, seçim öncesi başka, seçim sonrası başka uygulamalar yapan hükümetler istemiyoruz. Bizler insana insanca yaşayacak bir ücret artışı istemekteyiz. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Emekli-Sen bütün emeklilere birlik beraberlik içerisinde hakkını alıncaya kadar geri dönüşü olmayan mücadeleyi sonuna kadar sürdürecektir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *