ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Faili meçhuller aydınlatılacak

Faili meçhuller aydınlatılacak
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2023 / 15.51
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2023 / 15.51
Gaziantep’in en önemli sorununun sokak çocukları, asayişte ise hırsızlık, çocuk suçu, gasp ve fuhuş olduğunu ifade eden emniyet müdürü Feyzullah Arslan, öncelikli olarak bu sorunlara karşı ciddi önlemler alacaklarını, basın ve kendi halkıyla el ele vererek çözmeye çalışacaklarını açıkladı.

Ulusal ve yerel basın farkı gözetmeksizin, haber almada fırsat eşitliğine dikkat edeceklerine dikkat çeken Arslan, herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Hizmette kalite artacak

Emniyet müdürleri kararnamesi ile emniyet genel müdür yardımcılığından Gaziantep emniyet müdürlüğüne atanan Feyzullah Arslan, dün basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi.

Arslan, gelişmiş ülkelerdeki polisin en büyük başarısının, halkın kendi polisine verdiği desteğe dayandığını ifade ederek, “Bu ülkelerde halkın suç ve suçluları, gönüllü olarak polisi bilgilendirmeleri sonucu, suçların aydınlatılması suçluların yakalanmasının oranı %80-90’lara varmaktadır. Vatandaş memnuniyetinin sağlanması, Gaziantep’in de toplum destekli polis anlayışının yerleşmesi amacıyla bakanlığın ve valiliğin yol göstereceği çağdaş yapılanmayı benimseyen emniyet müdürlüğü sürekli kendini yenileyip geliştirmelidir. Polis ile halk arasındaki iletişimi bugüne kadar olduğu gibi bu yıl içerisinde ve önümüzdeki yıllarda daha iyi hale getirmeye hedeflemekteyiz. Bu anlayış polisle vatandaş ilişkilerini geliştirecek, vatandaş desteğini artıracak, yenilenme fırsatı verecektir. Hizmet ve kalite artacaktır” dedi.

Basın milletin müşterek sesidir

Olayların başlamadan önlenmesi için özellikle basın mensuplarına büyük görev düştüğünü hatırlatan Arslan, toplum destekli polis projesinde en büyük Desteyim basımdan geleceğini belirterek, “Atatürk’ün dediği gibi basın milletin müşterek sesidir, kamuda bizi ilgilendiren haberleri basın ve başka iletişim kanallarından öğrendiğimiz anda derhal gerekli çalışmalar yapılacaktır. Polis ve basım kamu hizmeti yapmaktadır. Güvenlik güçleri bir olaya karşı düzeni ve güveni nasıl temin etmeye çalışıyorsa haberciler de aynı süreç içerisinde olaya ilişkin ne, nerede, nasıl, ne zaman ve kim sorularını yanıtlamaya çalıştıklarını biliyorum” şeklinde konuştu.

Haberci kimseyi gereksiz yere kahramanlaştırmamalı

Güvenlik güçleri ve habercilerin görevini doğru ve tam yapabilmesi, birbirlerini anlama ve görevlerini yapabilmesine olanak sağlanması konusunda işbirliği içerisinde olmasının önemli değinen Arslan, “Nihayetinde her ikimizde kamu hizmeti veriyoruz. Haberci olayı çıkaranın tarafında olmamalı ve kötülememeli. Haberci, kimseyi gereksiz yere kahramanlaştırmamalı. Kötü haber, iyi haberdir mantığından vazgeçerek, iyi haber, iyi haberdir mantığında olunmalı” dedi.

Faili meçhullerin azaltılması için çalışma yapılacak

Gaziantep’te 2003 yılında asayiş olaylarının büyük çoğunluğunu hırsızlık olaylarının oluşturduğunu hatırlatan Arslan, faili meşhur olayların azaltılması ile ilgili çalışma yapacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “2003 yılı rakamları incelenip ilgilenecek, sebep-sonuç ilişkisi kurularak, suç işleme oranının azaltılması ve faili meçhul olayların sanıklarının belirlenip yakalanması için gerekenler yapılacak. Personel bu konuda yönlendirilecek. Polis halk ilişkilerinin geliştirilmesi vatandaş desteğinin alınmasına özen gösterilecek” diye konuştu. Gaziantep’in suçlularla tanınan bir kent olmaması gerektiğini belirten Arslan, iyilerin haber yapılmasının daha faydalı olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *